اثرات سیاست پولی و مال

اثرات سیاست پولی و مالی و در رکود اقتصادی بزرگ

جدول محتوایی

اثرات سیاست پولی و مالی و در رکود اقتصادی بزرگ

 

(اثرات سیاست پولی و مالی)

 

اقتصاد جهانی در حال گذار به دوره جدیدی است و بدین ترتیبی پیچیدگی تغییرات موجب ایجاد الگوی پژوهشی جدید در مورد نقش سیاست اقتصادی در جامعه شده است.

نقش، انواع و اثرات سیاست اقتصادی به عنوان مسائل کلان در علم اقتصاد از زمان پیدایش آن مطرح شده اند.

پژوهش های مختلف کارکرد نظری قابل توجهی در مورد نظریه سیاست اقتصادی در دهه های اخیر داشته اند، اما توجه اصلی در تاریخچه ایده های اقتصادی معطوف به بحث در مورد نقش، اهمیت و اثرات انواع مختلف دخالت های اقتصادی در اقتصاد بازار بوده است.

کنزی و فریدمن به عنوان دو تن از شناخته شده ترین اقتصاددانان در کل تاریخ شناخته می شوند و تأثیر سیاسی و اجتماعی رویکرد های آنها در مورد نقش و تأثیر سیاست گذاری اقتصادی اهمیت بسیار زیادی برای ایدئولوژی ها، سیاست ها و جوامع در قرن اخیر غیر قابل انکار است.

انقلاب کنزی و مکتب اقتصادی شیکاگو فراتر از حوزه های اقتصادی تأثیر گذار بوده و بحث آنها همچنان به عنوان مبنای مباحثات سیاسی در قرن بیست و یکم مطرح است.

از اواسط دهه 1980، نوسانات چرخه کسب و کار در آمریکا کاهش یافت و این روند کاهشی خروجی و تورم در دیگر کشور های پیشرفته نیز مشاهده شد.

اقتصاد جهانی در طی دوره اعتدال بزرگ قرار گرفت و اقتصاددانان جریان اصلی به این باور رسیدند که بازار ها در صورتی که به عنوان بخشی از یک سازوکار ایده آل، فراگیر و دقیق لحاظ شوند، عملکرد بسیار خوبی خواهند داشت.

در ماه سپتامبر سال 2008، اقتصاد بین المللی با بحران مالی بسیار سنگینی مواجه شد به طوری که آثار این بحران در بخش بانکی، انقباض اعتباری و بی ثباتی مالی مشاهده شد. بحران مالی و تأثیر سریع آن بر کل اقتصاد موجب کاهش معنادار فعالیت های اقتصادی در سال 2008 شد.

در بیشتر اقتصاد های توسعه یافته، این کاهش فعالیت منجر به رکود اقتصادی و افزایش بیکاری شد.

در طی این دوره بحرانی، دولت ها به لزوم حل بحران اقتصاد جهانی به شکل سازمان یافته پی بردند به طوری که شناخت اقدام سیاسی صرفا توسط یک کشور جهت غلبه بر این بحران کفایت نمی کند.

در واقع گفتگو و همکاری بین کشور ها بیش از پیش در این زمینه احساس می شود.

تلاش برای همکاری در حوزه سیاست های اقتصادی در مواجهه با بحران موجب شد تا اقتصاد های اصلی توسعه یافته و نوظهور در پی فعال سازی مجامعی برای همکاری و گفتگوی اقتصادی بین المللی باشند.(اثرات سیاست پولی و مالی)

به طور مثال، اجلاس گروه 20 در طی سه نوبت در بازه زمانی نوامبر 2008 و سپتامبر 2009 با تمرکز بر بحران اقتصادی و اصلاح سیستم مالی بین المللی برگزار شد.

بدین ترتیب، واکنش های سیاست گذاری پولی و مالی به شکل سریع تر و دقیق تر در طی دوره رکود اقتصادی بزرگ اتخاذ شدند.

دولت های اقتصاد های اصلی جهانی وضعیت کنونی را مورد تجزیه و تحلیل قرار داده و در جلسات گروه 20 در پی اعمال سیاست های اقتصادی صحیح جهت حل بحران بودند.

توافقات نشست گروه 20 موجب هدایت سیاست های اقتصادی دولت ها جهت حفظ رشد اقتصادی در سال 2009-2008 شد.

توافقات گروه 20 بر لزوم اصلاحات نهادی ساختار مالی بین المللی تاکید کرده و در سال 2008 برنامه مداخله دولت را که از دهه 1970 انجام نشده بود، پیشنهاد کردند به طوری که پول به صورت عمومی از طریق برنامه های احیای اقتصادی تزریق شد.

هنگام مطالعه و پیشنهاد واکنش ها در قبال رکود بزرگ، بحث های کلاسیک در مورد نقش و اثرات سیاست های اقتصادی در جوامع اقتصادی مطرح می شوند.

پس از بروز بحران سپتامبر 2008، رئیس سابق فدرال رزرو الن گرینسپن در طی نطق خود در کمیته نظارت و اصلاحات دولتی بیان کرد «من واقعا تعجب کردم، زیرا در طی 40 سال تجربه خود، شواهد بسیاری را در مورد عملکرد مطلوب این رویکرد مشاهده کردم» اما وی باید نقایص رویکرد خود در مورد بازار ها و قانون گذاری را بپذیرد.

وی افزود «بله، من نقایصی را مشاهده کردم».

بحران بین المللی در طی مراحل مختلف رخ داد و موجب تأثیر گذاری بر بحران بدهی حوزه اروپا شد.

شناخت ابعاد مالی بحران یورو برای تحلیل های اقتصادی به عنوان یک چالش مطرح شده و بحث در مورد اثرات سیاست ریاضت اقتصادی در اروپا افزایش یافت.

در واقع، بحث در مورد سیاست های پولی و مالی به مسئله داغی در کشور های دیگر و نه صرفا در اروپا، تبدیل شد.

به طور مثال، بحث ها و تحلیل های گسترده ای در آمریکا پیرامون تداوم یک سیاست اقتصادی فعال توسط رزرو فدرال تحت برنانک در سال 2013 انجام شد.

اخیرا، صندوق بین المللی پول ایده هایی را در مورد نقش سیاست مالی در دوره رکورد بزرگ اقتصادی مطرح کرده است.

می توان به سه نتیجه اشاره کرد، اولاً، این بحران نشان داد که سیاست مالی به عنوان یک ابزار سیاست گذاری دوره ای مطلوب تحت برخی از شرایط محسوب می شود.

از طرفی سیاست های مالی دوره ای تأثیر گذاری بیشتری داشته و مطلوب ترین سیاست بستگی به نوع رکود دارد به نحوی که صرفا یک برنامه سیاست گذاری اقتصادی مؤثر در کلیه بحران ها قابل اجرا نیست.

نتایج ارزیابی ها نشان می دهند که موج خرید های بانک مرکزی موجب کمک به بازیابی عملکرد بازار مالی شد، اما صندوق توصیه کرده است که لازم است تا پشتیبانی بانک به عنوان عامل مکمل نسبت به تعدیل مالی مطرح شود.(اثرات سیاست پولی و مالی)

 

اثرات سیاست پولی و مال

اخیرا مطالب بسیار جالبی در مورد سیاست های مالی و پولی منتشر شده اند.

السینا معتقد است که سیاست های مالی نقش مهمی را در بحث ها به عنوان یک ابزار جهت عبور از دوره رکود بزرگ ایفا می کند و از طرفی برتری تعدیل های مبتنی بر هزینه و کم هزینه بودن آنها را نسبت به رویکرد های مبتنی بر مالیات نشان داده است.

پژوهش های مختلف در مورد نقش سیاست های پولی و مالی در دوره رکورد بزرگ همچنان در حال انجام است.

ما به پژوهش های کاربردی و نظری بیشتری در مورد اثرات سیاست اقتصادی در طی بحران و رویکرد های مختلف جهت گسترش مرز های دانش نیاز داریم.(اثرات سیاست پولی و مالی)

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *