بهتر صحبت کردن و بهتر گوش دادن

برای بهتر صحبت کردن و بهتر گوش دادن چه کنیم؟

جدول محتوایی

برای بهتر صحبت کردن و بهتر گوش دادن چه کنیم؟

برای بهتر صحبت کردن و بهتر گوش دادن ، ما را همراهی کنید. گفتگو دارای دو بعد مهم می باشد یکی گفتن و دیگری شنیدن. برای اینکه مهارت خود را در هر دو بالا ببریم علاوه بر اینکه باید چگونه بهتر صحبت کردن را آموزش ببینیم، باید خوب گوش کنید. شما باید به این توجه کنید که آیا نرم و روان حرف میزنید؟ یا آنقدر سخت صحبت می کنید که گوش شنونده گیج می شود. از طرفی باید به این توجه کنید که آیا شما شنونده دقیقی هستید، آیا به حرف های طرف مقابل توجهی نمی کنید و به طورعامیانه یک سر دارید و هزار سودا!

وقتی قرار است شما صحبت کنید:

شما باید تمرکز خود را حفظ کنید: یعنی افکار ناواضح را از خودتان دور کنید اولین دلیلی که سبب قابل درک نبودن سخنان ما می‌شود، این است که به خوبی فکر نکرده ایم. دومین دلیل این است که به علت داشتن ایده های بسیار نمی دانیم چطور شروع کنیم.

در هر دو حالت آشفتگی در سخنان ما بیداد می کند فقط به این دلیل که آمادگی لازم را از قبل نداشتیم. اولین قانون برای بهتر صحبت کردن این است که در مورد هر چیزی که می خواهیم حرف بزنیم، فکر کنیم و سخنان خود را بسته بندی کنیم.

منظورمان هرچه هست، بگوییم: درباره کلمه هایی که می خواهید بگویید خوب فکر کنید و حرف هایی را انتخاب کنید که همان معنی را بدهد.

به سمت یک نقطه حرکت کنید: یک سخنگو اگر ماهر باشد نباید به سخنان شاخ و برگ دهد و فقط در مورد یک موضوع خاص حرف بزند. چنین کسی از سخنان پراکنده اجتناب می کند و فقط همان نتیجه ای که مدنظرش است را، بازگو می کند.

بهتر صحبت کردن و بهتر گوش دادن

مفید و مختصر حرف بزنید: واژه‌ها را الکی دور هم نچینید اگر واژه ها رایگان نبودند حرف زدن ما بهتر می شد. هر چقدر تعداد کلمات شما بیشتر باشد طرف را گیج تر خواهید کرد.

به هیچ عنوان نقش بازی نکنید: خودتان باشید. همه انسان ها یک سر این صفات و ویژگی هایی مخصوص به خودشان را دارند. سعی کنید سخنان خود را مدیریت کنید تا سخنان شما شفاف باشند.

وقتی قرار است گوش دهید:

به حرف دیگران اهمیت دهید: برای خوب گوش کردن شما باید علاقه و توجه داشته باشید. باید روش اهمیت دادن به سخن دیگران را یاد بگیرید. به طور مثال اگر شما برای گوش کردن به حرف کسی توجه و تمرکز کافی نداشته باشید، قطعاً چیزی از صحبت های او متوجه نخواهید شد. انسان ها معمولاً ۲۵ درصد از آنچه را که می شنوند به یاد می سپارند. ولی اگر بتوانیم با گوش کردن و اهمیت دادن به حرفهای کسی این به یاد آوردن را بیشتر کنیم و فهم و درک بهتری داشته باشیم قطعاً یک مکالمه موثرترین خواهیم داشت.

ارتباط چشمی بسیار موثر است: شما اگر فقط با گوش خود پیامی را دریافت کنید. قطعاً نصف آن را از دست می دهید. ولی اگر همزمان حس بینایی شما به کار گرفته شود آنچه را که گوش می دهید، بیشتر متوجه می شوید. به چهره شخص نگاه کنید. چهره ها معمولا حرف های زیادی برای گفتن دارند.

نشانه های غیر کلامی را فرا گیرید: اگر فردی در حین سخن گفتن چهره اش را به سمت دیگری می کند یعنی از سخنان شما خوشش نیامده است. اگر پاهای خود را هم به زمین بزنند همین معنا را می دهد. پلک زدن بیش از اندازه یعنی فرد مقابل سخنان شما را باور نمی کند. نوع لبخند فرد هم نشان از واقعی یا تقلبی بودن سخنان او است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *