بررسی اثرات تغییر اقلیم بروضعیت منابع آب

بررسی اثرات تغییر اقلیم بروضعیت منابع آب حوضه آبریز …..

جدول محتوایی

بررسی اثرات تغییر اقلیم بروضعیت منابع آب

مقدمه بررسی اثرات تغییر اقلیم بروضعیت منابع آب

تعیین سری­های زمانی متغیرهای اقلیمی نظیر بارش، دما، تبخیر و … به روش­های مختلف امکان پذیر است.

استفاده از مدل­های چرخه­ عمومی، مدل­های منطقه­ای اقلیم و روش­های آماری ابزارهای موجود در تعیین سری­های زمانی این نوع متغیرها هستند.

معتبر ترين ابزار جهت بررسي اثرات پديده تغيير اقليم بر سيستم هاي مختلف استفاده از متغيرهاي اقليمي شبيه سازي شده توسط مدل هاي چرخه عمومی جو مي باشد.

اين مدلها قادرند پارامتر هاي جوي و اقيانوسي را براي يك دوره طولاني مدت با استفاده از سناريو هاي تاييد شده  کارگروه بین المللی تغییر اقلیم مدلسازي نمايند.

اما ضعف عمده اين مدلها قدرت  تفکیک مكاني كم آن هاست که باعث می­شود نتایج آنها قابل استفاده برای مقیاس های کوچک مانند حوضه آبریز نباشند و اختلاف زیادی با واقعیت داشته باشند

براي فائق آمدن به ضعف قدرت تفكيك پايين لازم است خروجي اين مدل ها قبل از استفاده در مطالعات ارزيابي اثرات تغيير اقليم، ريزمقیاس شوند.

به عملیاتی که این خطا و اختلاف را کاهش می­دهد و داده­های مدل­های چرخه عمومی را در ابعاد مکانی کوچک­تر قابل استفاده می­کنند، کوچک مقیاس نمایی گفته می­شود.

کوچک مقياس نمايي را مي توان به دو روش دینامیکی وآماري انجام داد.

به اجرای مدل­های اقلیمی منطقه­ای با شرایط اولیه و مرزی به دست آمده از نتایج مدل­های چرخه عمومی کوچک مقیاس نمایی دینامیکی گفته می­شود.

هرچند مدل های دینامیکی منطقه ای دقت فضایی مناسب برای ارزیابی اقلیمی دارند(با قدرت تفکیک 25-10 کیلومتر) ولی بسیار هزینه بر هستند.

بنابراین اغلب از ریز مقیاس نمایی آماری استفاده می شود. روش­های آماری داده­های تاریخی یک منطقه را با نتایج مدل­های چرخه عمومی تطابق می­دهند تا نتایج با عدم قطعیت کمتری همراه باشند.

به استفاده از داده­های تاریخی برای کالیبره کردن مدل­های تولید داده­های تصادفی وضع هوا و یا قابل استفاده کردن داده­های مدل­های چرخه عمومی کوچک مقیاس نمایی آماری گفته می­شود.

به خاطر پیچیدگی این نوع مدل­ها، فقط سازمان­های مختلف اقلیم با ساده ­سازی­ها و اعمال فرض­هایی در ابعاد مختلف به توسعه و اجرای این مدل­ها می­پردازند، که اطلاعات آن­ها برای استفاده محققان در مرکزی متعلق به کارگروه بین­المللی تغییر اقلیم جمع­آوری می­شود.

براساس این تعریف، علاوه بر روش­های رگرسیونی و آماری کوچک مقیاس نمایی، به مدل­های تولید داده­های تصادفی وضع هوا که از نتایج مدل­های چرخه عمومی استفاده می­کنند، نیز مدل­های کوچک مقیاس نمایی گفته می­شود.

این مدل­ها با استفاده از مفاهیم زنجیر مارکوف سری فوریه، توزیع­ های آماری و روش­های رگرسیونی، بر مبنای داده­های تاریخی منطقه وضعیت پارامترهای اقلیمی را در اینده پیش­بینی می­کنند.

مدل­های LARS-WG و AWE-GEN وWG-PCA  مدل­ های استوکاستیکی هستند که از نتایج مدل­های چرخه عمومی نیز بهره می­برند.

از آنجایی که گازهای گلخانه­ای بیشترین سهم را در پدیده­ای که در آن به عنوان تغییر اقلیم یاد می­شود دارند، در شبیه­سازی شرایط آینده باید مقدار این گازها را به عنوان عامل تغییر در نظر گرفت .

از این جهت که افزایش یا کاهش مقدار گازهای گلخانه­ای در جو رابطه مستقیمی با جمعیت، توسعه اقتصادی و صنعتی جهان و به طور کلی فعالیت­های انسان در آینده دارد، سناریوهای محتملی که جهان در آینده خواهد داشت تعریف شده ­اند.

برای مشاهده مطالب بیشتر به سایت  farzdon  مراجعه نماید.

بررسی اثرات تغییر اقلیم بروضعیت منابع آب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *