تأثیر الگوی آموزش تلنگر بر درک مطلب

تأثیر الگوی آموزش تلنگر بر درک مطلب خواندن زبان آموزان EFL: نگرش یادگیرندگان در تمرکز

جدول محتوایی

تأثیر الگوی آموزش تلنگر بر درک مطلب

 

 

 

تأثیر الگوی آموزش تلنگر بر درک مطلب

 

 

انجام پایان نامه

 

 

چکیده

پژوهش حاضر با هدف بررسی تأثیر الگوی آموزش تلنگر بر توانایی درک مطلب در خواندن فراگیران EFL انجام شد. علاوه بر این ، این مطالعه با هدف تعیین نگرش دانشجویان EFL نسبت به الگوی آموزش معلوماتی انجام شد.

 

برای این منظور ، 60 نفر از یادگیرندگان EFL که در یک مؤسسه معتبر زبان خصوصی در اصفهان مشغول به تحصیل هستند ، ابتدا به راحتی نمونه برداری شدند و از طریق نمونه PET همگن شدند.

 

50 نفر از زبان آموزان EFL در محدوده سنی 19 تا 25 سال برای مطالعه انتخاب شدند و به طور مساوی در دو گروه آزمایشی و گروهی قرار گرفتند. آزمون درک مطلب خواندن پژوهشگر به عنوان پیش آزمون مطالعه به شرکت کنندگان داده شد.

 

گروه آزمايش از مدل آموزشي پيچيده استفاده كرد ، در حالي كه گروه كنترل الگوي آموزش سنتي را دريافت كردند. در پایان مطالعه ، آزمون درک مطلب خواندن محقق ساخته به عنوان پس آزمون در دو گروه مطالعه انجام شد.

 

 

تأثیر الگوی آموزش تلنگر بر درک مطلب

 

 

 

 

علاوه بر این ، به منظور شناسایی نگرش دانش آموزان EFL نسبت به مدل آموزش معلوماتی ، از شرکت کنندگان خواسته شد که پرسشنامه ای راجع به مدل آموزش معلوماتی که عمدتاً توسط الفتاء و احمد (2016) تهیه شده است ، تکمیل کنند.

 

 

نتایج ANCOVA نشان داد که الگوی آموزش تلنگر تأثیر مثبت معنی داری بر توانایی درک مطلب خواندن دانش آموزان EFL دارد. علاوه بر این ، نتایج آنالیز فراوانی نشان داد که دانشجویان EFL در گروه آزمایش نسبت به مدل آموزش نگرش نگرش مثبت داشتند و توافق کردند که از بسیاری جهات برای آنها مفید است.

 

 

نتایج و پیامدهای مطالعه با جزئیات بیشتر در مقاله مورد بحث قرار گرفته است. کلمات کلیدی: مدل آموزش معلم ، درک مطلب خواندن ، زبان آموزان EFL 1.

 

مقدمه درک مطلب خواندن فرآیند بدست آوردن و ساخت معنی از متن نوشتاری است. خواننده مجبور است یک تصویر ذهنی از متن یا مدلی را بسازد که ترکیبی از اطلاعات متنی و دانش قبلی خواننده باشد (Kintsch، 1988، 2012؛ Van Dijk & Kintsch، 1983).

 

 

 

طبق گفته های نصری و بیریا (2016) ، خواندن نقش مهمی در یادگیری زبان دارد و یک مهارت اساسی برای عملکرد موفق فراگیران EFL در سطح سوم آموزش است.

 

انجام  مقاله

 

 

علاوه بر این ، یی (2010) معتقد است که توانایی خواندن به خوانندگان کمک می کند هنگام خواندن یک کتاب انگلیسی اعتماد به نفس داشته باشند.

 

همچنین ، خواندن به یادگیرندگان کمک می کند تا در دستیابی به اطلاعات از منابع هدفمند مورد استفاده در زمینه های آموزشی ، موفق باشند. از طرف دیگر ، طبق گفته سلس مورسیا (2001 ، ص 187) “عدم توانایی خواندن یا درک مطلب منجر به احساس عمیق جدا شدن و بی فایده بودن خواهد شد”.

 

درک مطلب یک فرایند پیچیده بین شناسایی نمادهای چاپی و تفسیر معنای پشت نمادها است. برخی عوامل بر مهارت درک مطلب مانند پیچیدگی متن خواندن ، تأثیرات محیطی ، اضطراب هنگام درک مطلب ، علاقه و انگیزه ، رمزگشایی یا سرعت تشخیص کلمه و مشکلات پزشکی تأثیر می گذارد (دنیس ، 2008).

 

 

یکی از جدیدترین روندهایی که تصور می شود تاثیری در درک مطلب در یادگیری زبان دارد ، استراتژی آموزشی است.

 

 

کلاس درس با نام های مختلفی از جمله کلاس معکوس ، یادگیری ترکیبی و به عبارت ساده تر ، شناخته شده است (برگمن و سامس ، 2013).

 

 

در این مدل ، روش سنتی صرف وقت کلاس صرف شده است که به آموزش مستقیم و انجام فعالیتهای مرتبط با محتوا برای مشق شب اختصاص داده شده است “رد می شود” ، به طوری که دانش آموزان منابع آموزشی را در خانه دریافت می کنند و زمان کلاس برای سایر فعالیتهای آموزشی آزاد می شود.

 

 

 

همانطور که توسط Milman (2012 ، ص 85) خاطرنشان کرد: ایده این است که به جای گذراندن زمان کلاس ارزشمند برای مربی برای معرفی یک مفهوم (اغلب از طریق سخنرانی) ، مربی می تواند یک سخنرانی ویدیویی ، صفحه نمایش یا یک vodcast ایجاد کند که تدریس کند.

 

دانش آموزان این مفهوم را آزاد می کنند و زمان کلاس ارزشمندی را برای فعالیتهای جذاب (و اغلب مشارکتی) که معمولاً توسط مربی تسهیل می شوند ، آزاد می کنند. شکوفایی خلاقیت و سواد
ALLS 8 (1): 95-103، 2017 96 مدل آموزش داده شده یک استراتژی نسبتاً جدید تدریس است که در تلاش است تا سخنرانی را به خارج از کلاس منتقل كند ، معمولاً از طریق برخی وسایل الکترونیکی تحویل داده می شود ، و انتقال تکالیف برنامه ، كه قبلاً مشق شب بودند ، به كلاس (( آموزش ، 2012).

 

 

 

محور اصلی این استراتژی گسترش مشارکت دانشجویان ، تقویت استعدادهای مبتنی بر گروه ، هدایت دانشجویی شخصی ، بحث در کلاس و آزادی خلاق دانشکده ضمن حفظ یک ماژول های استاندارد است (میلارد 2012).

 

 

با استفاده از این رویکرد استقرایی ، تاکر (2012) اظهار داشت که کلاس به مکانی برای “کار از طریق مشکلات ، پیشرفت مفاهیم و مشارکت در یادگیری مشارکتی” تبدیل می شود (صفحه 82).

 

 

چنین استفاده از زمان کلاس به طور بالقوه می تواند دانش آموزان این فرصت را برای دانش آموزان فراهم کند که یاد بگیرند که چگونه با خود به طور جدی مشغول اندیشه کنند

 

 

 

طبق گفته Baker (2000) ، Toto و Nguyen (2009) ، ارائه “سخنرانی” قبل از آمدن به کلاس اولین قدم در مدل کلاس درس است.

 

در کلاس ، دانش آموزان آماده می شوند تا در وضعیت مشارکتی که معلم طراحی کرده است شرکت کنند زیرا دانش پیش زمینه قبل از کلاس ایجاد شده است.

 

در سال 2010 ، Cherry اظهار داشت که یادگیری ترکیبی شامل تغییر استراتژی در سه زمینه است: از معلم محور تا یادگیری دانش محور ، از تعامل محدود به دانش آموزان و منابع محدود.

 

این مفهوم به دلیل استفاده گسترده از فناوری در آموزش ، محبوبیت خود را پیدا می کند و این امکان را برای معلمان فراهم می کند تا بتوانند از این دست برنامه هایی مانند iTunes ، YouTube و سیستم های مدیریت یادگیری (LMS) استفاده کنند.

 

 

همانگونه که دانش آموزان قرن بیست و یکم از وسایل الکترونیکی راحت هستند ، آنها همچنین علاقه مند به یادگیری در زمینه های اجتماعی و فعالیت های مشترک هستند.

 

شرف و ووگل (2009) معتقد بودند كه مهم است كه به دنبال سرنخ هايي باشيم كه چگونه تكنولوژي هاي يادگيري الكترونيكي مي تواند تاثير زيادي در فرآيند يادگيري و افزايش يادگيري مشاركتي و همچنين ابزاري براي طراحي سيستم هاي يادگيري و آموزشي ما بگذارد. (سونگائو ، سایتو ، مائدا ، و کوبو ، 2011).

 

بسیاری از پشتیبانی های نظری و تجربی به دلیل مزایای فعالیت های مشترک ، یادگیری یافت شده است (Jarvela، Volet، & Jarvenoja، 2010). یادگیری مشارکتی باعث می شود دانش آموزان با یکدیگر همکاری کنند.

 

 

از نقطه نظر بسیاری از معلمان ، یک مانع مشترک برای اجرای فعالیتهای یادگیری مشترک در محدودیت زمانی کلاس است (باراک و شامان ، 2008). الگوی کلاس درسی زمان حرکت کلاس را با حرکت دادن آموزش از کلاس به خانه آزاد می کند تا معلم بتواند بر تجارب یادگیری مشارکتی نظارت کند (سونگائو و همکاران ، 2011).

 

 

امروزه ، تعداد فزاینده ای از دانشکده های آموزش عالی ، به دلیل مزیت های فراوان ، استفاده از مدل تلنگر را در دوره های خود آغاز کرده اند.

 

 

مربیان از انواع استفاده از مزایای مدل تلنگر ، از جمله استفاده کارآمد از زمان کلاس (کول ، 2009) ، فرصت های یادگیری فعال تر برای دانش آموزان (Gannod، Burge & Helmick، 2007) ، تعامل بیشتر بین دانش آموز و معلم (لاج ، پلات ، & Treglia ، 2000).

 

علاوه بر این ، Fulton (2012) خاطرنشان می کند که کلاسهای درس معلق اجازه می دهد تا دانش آموزان با سرعت خود حرکت کنند ، هر زمان که بخواهند راهنمایی کنند ، از زمان استفاده در کلاس استفاده کنند و از این قبیل بهره مند شوند. مسئله استفاده متفاوت از زمان در این مدل با بسیاری از مزایای بالقوه همراه است: داشتن وقت بیشتر برای تعامل و روشن سازی ، زمان بیشتر برای درک عمیق مفاهیم و زمان بیشتر برای اهداف یادگیری اضافی.

 

 

یکی دیگر از شایستگی های ذکر شده دیگر کلاسهای معلول توسط آموزش و پرورش (2012) ارائه شده است که معتقدند چنین کلاسهایی باعث افزایش تأکید مسئولیت مدرس برای یادگیری دانش آموزان و افزایش مسئولیت دانش آموزان می شود.

 

 

در حقیقت ، دانش آموزان در این مدل به طور کلی نقش فعال تر و مسئولیت نهایی برای یادگیری خود دارند (گالاگر ، 2009). بی تردید دانش آموزان می توانند یادگیری خود را در آینده ای بسیار نزدیک هدایت کنند. دور زدن کلاس می تواند به دانش آموزان کمک کند تا یادگیری خود را به عهده بگیرند و مسئولیت بیشتری را برای یادگیری خود به عهده بگیرند (Laman، Brannon، & Mena، 2012).

 

این استقلال همچنین بدان معنی است که می توان از تنوع یادگیری دانشجویی حمایت کرد.

 

بنابراین ، دانش آموزانی که برای مرور اطلاعات یا مکث و پردازش به زمان نیاز دارند ، می توانند این کار را انجام دهند ، در حالی که دانش آموزانی که برای حرکت به سمت مفهوم بعدی آماده هستند می توانند سریعاً این کار را انجام دهند.

 

در همین حال ، همه معلمانی که تلنگر می زنند موفقیت پیدا نمی کنند و منتقدان به این رویکرد وجود دارند. میلمن (2012) نگرانی های زیادی را با کلاس درس فلیپ وجود دارد ، از جمله تولید فیلم با کیفیت پایین ، شرایطی که در آن دانش آموزان فیلم را مشاهده می کنند ، عدم امکان نظارت بر درک و ارائه اطلاعات فقط در مواقع لزوم ، و با زبان آموزان زبان دوم یا دانش آموزان دارای ناتوانی در یادگیری.

 

علاوه بر این ، معلمان نگران هستند که از نقش آنها کاسته شود ، دانش آموزانی که با آموزش خارج از کلاس درگیر می شوند ، دیگر تعاملی نخواهند بود ، عدم مسئولیت دانش آموزان برای تکمیل دستورالعمل خارج از کلاس و هزینه و زمان بیشتری است. برای ایجاد مواد آموزشی (مول ، 2012).

 

جالب است بدانید که الگوی کلاس درحال حرکت در متن EFL و تأثیر آن بر یادگیری غالباً در سالهای اخیر مورد توجه تحقیقات بسیاری از مطالعات بوده است.

 

به عنوان نمونه ، بازال (2015) تحقیقاتی را برای بررسی ادراک معلمان آینده نگر انگلیسی در یک دانشگاه ایالتی در ترکیه در کلاسهای معلولین و معرفی اجرای یک کلاس درس در یک کلاس زبان انگلیسی انجام داد.

 

 

برای این منظور ، 47 معلم انگلیسی در این مطالعه شرکت کردند. از طرح تحقيق كيفي استفاده شده و داده ها از طريق يك سؤال باز جمع آوري شده اند.

 

 

یافته های پژوهش ، درک مثبت معلمان نسبت به استفاده از کلاس تلنگر به عنوان بخشی جدایی ناپذیر از دوره های چهره به چهره را نشان می دهد.

 

 

 

پس آزمون اجرا شد و نتایج نشان داد كه استراتژی كلاس در دوره نقاهت نقش اساسی در بهبود دستور زبان دانش آموزان دارد اما این تفاوت از نظر آماری معنی دار نبود.

 

نتایج به دست آمده از پاسخ دانش آموزان به پرسشنامه و مصاحبه های نیمه ساختار یافته نشان داد که نگرش آنها نسبت به کلاس درنظر گرفته شده در کلاس EFL مثبت است. Enfield (2013) ،

 

برای بررسی اثربخشی این رویکرد آموزشی ، کلاس درس را در دو کلاس در دانشگاه ایالتی کالیفرنیا نورتریج به کار برد.

بدین منظور 50 دانش آموز در کل در ترم بهار 2013 شرکت کردند.

همچنین 40 درس برای دانش آموزان خارج از کلاس ایجاد شده است. در پایان ، داده های پیمایشی از کلیه دانشجویان جمع آوری شد تا رابطه بین عملکرد دانش آموزان در کلاس و پاسخ های نظرسنجی آنها بررسی شود. براساس یافته ها ، بیشتر نظرات دانش آموزان درباره این دوره به طور کلی بسیار مثبت بودند.

چندین دانش آموز اظهار داشتند كه آنها خیلی بهتر یاد گرفته اند و به نظر می رسد كه دانش آموزان از رویكرد كلاس در می آیند.

 

اکثر دانش آموزان فیلم های آموزشی را مفید ، جذاب و مناسب به چالش کشیدند. در یک مطالعه دیگر ، آباییان و صمدی (2016) تأثیر کلاس تلنگر در درک مطلب خواندن L2 زبان آموزان ایرانی EFL با سطح مهارت مختلف را بررسی کردند.

 

در همین راستا ، این مطالعه در بین 100 زبان آموز زن EFL انجام شد. شرکت کنندگان به دو گروه آزمایش و کنترل تقسیم شدند. در مرحله اول ، پیش آزمون اجرا شد و پس از 18 جلسه درمان ، آزمون پس آزمون به زبان آموزان داده شد.

 

سرانجام ، با مقایسه نتایج ، این استنباط شد که گروه آزمایش نسبت به گروه کنترل عملکرد به مراتب بهتر داشتند. همچنین ، زبان آموزان میانی بیش از دانش آموزان متوسط ​​سطح بالاتر از تکنیک flipped بهره می گیرند.

 

ساماه و ساکا (2016) در مورد تأثیر آموزش کلاس درحال چاپ بر درک شنیداری دانشجویان دانشگاه اول سال EFL توضیح دادند. برای این منظور ، 25 نفر از دانشجویان دانشگاه به عنوان گروه آزمایشی در این مطالعه شرکت کردند و آزمون درک مطلب گوش دادن قبل / بعد از مداخله اجرا شد.

 

پس از پیش آزمون شرکت کنندگان در درک شنیدن ، به آنها آموزش گوش دادن از طریق مدل مبتنی بر یادگیری معلومات داده شد.

 

برای این منظور ، برخی از استراتژی های گوش دادن از طریق آموزش یادگیری تلنگر آموزش داده شده است. سرانجام ، تجزیه و تحلیل آماری نشان داد که سطح درک مطلب از گوش دادن به زبان آموزان پس از دریافت الگوی آموزش معلمان بهبود یافته است.

 

هسی ، وو ، و مارک (2016) ، مزایای مدل کلاس تلنگر را برای زبان آموزان انگلیسی به عنوان یک زبان خارجی بررسی کردند. شركت كنندگان در 48 كلاس آموزش زبان شفاهی در دو كلاس آموزش انگلیسی شفاهی لازم برای یادگیری اصطلاحات مختلف انگلیسی بودند.

 

در این راستا از روش تحقیق مختلط شامل پیشآزمون قبل و بعد از ایدیوم ، دو پرسشنامه ، كلاس معلمان استفاده شده است. مشاهدات ، و مصاحبه نیمه ساختار یافته گروه تمرکز. سرانجام ، نتایج نشان داد كه كلاس درس ، مشاركت كنندگان را به یادگیری اصطلاحات انگلیسی و بهبود توانایی شفاهی آنها ترغیب كرد.

 

 

 

علاوه بر این ، باعث افزایش دانش اصطلاحات و توانایی شفاهی شرکت کنندگان شد. سرانجام ، مشاركتكنندگان را در مشاغل یادگیری درگیر كرد و آنها را در كلاس فعال تر كرد

 

 

به طور مشابه ، وو ، هسیه و یانگ (2016) تحقیقاتی را به منظور بررسی تأثیر جامعه یادگیری آنلاین در یک کلاس پرچمدار ، به ویژه از طریق سیستم عامل های تلفن همراه ، بر مهارت شفاهی و درک دانش آموزان EFL انجام دادند.

 

پنجاه دانش آموز دانشگاه در مرکز تایوان در این مطالعه شرکت کردند. ابزار گردآوری دادهها از طريق ابزارهای مختلف شامل پرسشنامه قبل و پس آزمون ، پرسشنامه ، مصاحبه بود.

 

پس از تجزیه و تحلیل داده ها ، نتایج نشان داد که جامعه یادگیری آنلاین همکاری معنادار و مثبت و همچنین مهارت شفاهی شرکت کنندگان را ترغیب کرده است ، که منجر به مشارکت فعال تر در فعالیت های یادگیری بسیار تعاملی مانند داستان گویی ، همکاری گفتگو ، بحث در کلاس و … می شود.

 

و ارائه های گروهی به طور کلی ، مطالعات نشان می دهد که استراتژی کلاس در کلاس مثبت بر عملکرد و سطح مهارت دانش آموزان در زمینه های مختلف زبان انگلیسی تأثیر می گذارد. طبق گفته هونگ (2015) ، الگوی آموزشی در کلاسهای انگلیسی به طور کلی عملکرد علمی دانش آموزان را توسعه می دهد.

 

 

با این حال ، به عنوان یک روند نسبتاً جدید ، به نظر می رسد تحقیقات دقیقی برای سنجش تأثیرات این آموزش (گودوین و میلر ، 2013) به خصوص در چهار مهارت اساسی در یادگیری زبان انجام نشده است: نوشتن ، گوش دادن ، خواندن و صحبت کردن.

 

 

 

 

نتیجه

بدیهی است ، الگوی معلومات آموزش و درک مطلب خواندن زبان آموزان EFL متغیرهای تعاملی بوده و ارتباط این دو و تأثیر آنها بر یادگیری زبان در آموزش و یادگیری زبان دوم به طور قابل توجهی بسیار مهم است. یادگیری تلنگر از اهمیت ویژه ای برخوردار است زیرا باعث می شود جلسه یادگیری فراتر از چهار دیوار کلاس باشد.

 

 

از سوی دیگر ، همانطور که Cockrum (2014) اظهار داشت ، این مدل یک محیط یادگیری دانش محور را برای تقویت یادگیری آنها فراهم می کند.

 

نتایج این پژوهش حاکی از آن است که نه تنها الگوی معلوماتی باعث بهبود عملکرد دانش آموزان در خواندن می شود بلکه باعث بهبود نگرش و عقاید کلی آنها نسبت به درک مطلب می شود و باعث افزایش انگیزه و درگیری دانش آموزان می شود.

 

براساس یافته های پژوهش حاضر ، برخی از پیامدهای را می توان تدوین کرد. مهمتر از همه و مهمتر از همه ، معلمان EFL می توانند روشهای جدید و سفارشی برای بهبود اثربخشی مدل تلنگر در محیط های تدریس خود ایجاد كنند و براساس نیاز و علاقه دانش آموزان می توانند آن را تغییر دهند. یک کلاس درس ممکن است مزایای بسیاری برای معلمان داشته باشد.

 

آنها را از روشهای سنتی تدریس رهایی می بخشد و بطور مؤثر رویکردهای جدید تدریس را به کار می برد.

 

علاوه بر این ، همانطور که توسط انفیلد (2013) اشاره شد ، این مدل “در کمک به دانش آموزان در یادگیری مطالب مؤثر بوده و در افزایش توانایی خود در یادگیری مستقل ، خودکارآمدی را افزایش داده است” (ص 14).

 

 

به عنوان یک محدودیت برای این مطالعه ، ممکن است ادعا شود که کلاسهای درس معلولین به مشارکت دانش آموزان بستگی دارند و فرد باید به دانشجویان اعتماد کند تا سخنرانی های خود را در خانه تماشا کنند.

 

متأسفانه ، هیچ راهی برای تضمین دانش آموزان مبنی بر الزام یا همکاری با مدل تلنگر وجود ندارد و دانشجویانی که فیلم ها را تکمیل نمی کنند یا در خانه تحصیل نمی کنند ممکن است برای کلاس آمادگی کامل نداشته باشند. علاوه بر این ، نابرابری در زندگی خانه دانشجویان نیز می تواند مانعی برای مدل تلنگر باشد.

 

در خاتمه ، هنوز کارهای زیادی باید انجام شود و از این منظر دیده شود ، اول و مهمتر از همه ، می توان این مطالعه را تکرار کرد تا دریابیم که آیا همان نتایج به دست می آیند یا خیر.

 

علاوه بر این ، مطمئناً زمینه را برای مطالعات دقیق تر در آینده فراهم می کند تا تأثیر الگوی آموزش معلوماتی را بر سایر مهارت های زبانی مانند نوشتن ، گوش دادن و صحبت کردن بررسی کنید.

 

 

تأثیر الگوی آموزش تلنگر بر درک مطلب

 

 

 

علاوه بر این ، برخی از تلاش ها برای اصلاح این مدل برای سطح آموزش عالی در زمینه های دانشگاهی مورد نیاز است. همچنین ممکن است برای بررسی اینكه چگونه معلمان می توانند یك كلاس واقعاً تلنگر را یاد بگیرند ، پاداش یابد ، زیرا مشخص نیست كه معلمان می توانند به طور منطقی انتظار داشته باشند كه كلاسهای واقعی را چگونه اجرا كنند.

 

 

سرانجام ، یک تحقیق در مقیاس بزرگ و ماهیت کمی و کیفی با مقایسه طیف گسترده ای از معیارهای موفقیت دانش آموزان در کلاسهای تلنگر و غیرمترقبه مورد نیاز است.

 

انجام پروپوزال

 

برای مشاهده مطالب بیشتر به سایت www.farzdon.ir مراجعه نماید. 

 

تأثیر الگوی آموزش تلنگر بر درک مطلب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *