توسعه قابلیت های بازاریابی
توسعه قابلیت های بازاریابی
بر اساس نتایج حاصل از مدل معادلات ساختاری ، می توان نتیجه گیری کرد که:
با توجه با زمینه های تحلیلی ارایه شده در این تحقیق می¬توان دریافت که تلاطم بازار رابطه مثبتی با مشتری مداری دارد .
در این تحقیق متغیر تلاطم بازار به طور مستقیم به میزان 0.63 بر مشتری مداری تاثیر مثبت و معناداری دارد.
و معنای آن این است که تقریبا 40% درصد ازتغییرات مشتری مداری به وسیله تلاطم بازار می¬تواند توضیح داده شود.
تحقیقات تجربی نیز موید این نکته می باشد به گونه¬ای که در تحقیقی که توسط کاتسیکا و کهاگیاس و تئودوسیو ( 2012) انجام گرفت نیز موید این نکته است که بین تلاطم بازار و مشتری مداری رابطه مثبت و معناداری وجود دارد.
با توجه با زمینه های تحلیلی ارایه شده در این تحقیق می¬توان دریافت که تلاطم بازار با رقیب محوری رابطه معناداری ندارد.
اما در تحقیقی که توسط کاتسیکا و همکاران(2012) انجام گرفته بود نتایج نشان داد بین تلاطم بازار و رقیب محوری رابطه مثبت و معناداری وجود دارد.
با توجه با زمینه های تحلیلی ارایه شده در این تحقیق می¬توان دریافت که تلاطم بازار رابطه مثبتی با گرایش به نوآوری دارد .
در این تحقیق متغیر تلاطم بازار به طور مستقیم به میزان 0.65 بر گرایش به نوآوری تاثیر مثبت و معناداری دارد.
و معنای آن این است که 42% درصد ازتغییرات گرایش به نوآوری به وسیله تلاطم بازار می¬تواند توضیح داده شود.
تحقیقات تجربی نیز موید این نکته می باشد به گونه¬ای که در تحقیقی که توسط کاتسیکا وهمکاران ( 2012) انجام گرفت نیز موید این نکته است که بین تلاطم بازار و گرایش به نوآوری رابطه مثبت و معناداری وجود دارد.
با توجه با زمینه های تحلیلی ارایه شده در این تحقیق می¬توان دریافت که شدت رقابت رابطه مثبتی با مشتری مداری دارد .
در این تحقیق متغیر شدت رقابت به طور مستقیم به میزان 0.55 بر مشتری مداری تاثیر مثبت و معناداری دارد. و معنای آن این است که 30% درصد ازتغییرات مشتری مداری به وسیله شدت رقابت تبیین می شوند.
در تحقیقی که توسط کاتسیکا وهمکاران ( 2012) انجام گرفت نیز موید این نکته است که بین شدت رقابت و مشتری مداری رابطه مثبت و معناداری وجود دارد.
نتایج آمار توصیفی
بر اساس توصیف و تجزیه و تحلیل داده¬های جمع¬آوری شده می توان گفت:
میانگین امتیاز تلاطم بازار معادل3.578 و با انحراف معیار0.574 است و میانگین به دست آمده بیشتراز میانگین مورد انتظار(3) است. بنابراین متغیر مورد سنجش از نظر پاسخ دهندگان در وضعیت مطلوبی قرار دارد.
همچنین کمترین امتیاز مربوط به تلاطم بازار 2، بیشترین امتیاز معادل 5 می باشد.
همچنین طبق نتایج آمار توصیفی در مورد هریک از سازه¬های متغیر تلاطم بازارکه در پیوست 2 ارائه شده است بیانگر این است که سازه ترجیحات مشتریان نسبت به محصول/خدمات دارای کمترین امتیاز میانگین و جستجوی خدمات جدید توسط مشتریان دارای بیشترین امتیاز میانگین هستند.
میانگین امتیاز تمرکززدایی معادل 1250/3 و با انحراف معیار0.714 است و میانگین به دست آمده بیشتراز میانگین مورد انتظار(3) است¬.
بنابراین متغیر مورد سنجش از نظر پاسخ دهندگان در وضعیت مطلوبی قرار دارد. همچنین کمترین امتیاز مربوط به تمرکززدایی 1.75، بیشترین امتیاز معادل 5 می باشد.
همچنین طبق نتایج آمار توصیفی استقلال مدیران رده متوسط و پایین و همچنین سازه تصمیم¬گیری در سطح شرکت دارای کمترین امتیاز میانگین می باشد.
میانگین امتیاز مشتری مداری معادل 3.753 و با انحراف معیار0.598 است و میانگین به دست آمده بیشتراز میانگین مورد انتظار(3) است.
بنابراین متغیر مورد سنجش از نظر پاسخ دهندگان در وضعیت مطلوبی قرار دارد.
همچنین کمترین امتیاز مربوط به مشتری مداری 1.60 بیشترین امتیاز معادل 5 می¬باشد. طبق نتایج آمار توصیفی اندازه¬گیری رضایت مشتری دارای کمترین امتیاز میانگین می باشد.
برای مشاهده مطالب بیشتر به سایت www.farzdon.ir مراجعه نماید.