رتبه‌بندي اقدامات اجرايي نقشه‌راه تكنولوژي

رتبه‌بندي اقدامات اجرايي نقشه‌راه تكنولوژي با تاكيد بر منابع ……..

جدول محتوایی

 

رتبه‌بندي اقدامات اجرايي نقشه‌راه تكنولوژي

 

 

 

 

رتبه‌بندي اقدامات اجرايي نقشه‌راه تكنولوژي

 

 

 

 انجام پایان نامه  مدیریت تکنولوژی

 

 

مقدمه

نقشه‌راه تکنولوژی به طور گسترده‌ای به عنوان یک روش پشتیبانی مدیریت استراتژیک تکنولوژی به کار می‌رود .

نقشه‌راه تکنولوژی یک ابزار گرافیکی برای اکتشاف و ارتباط بین بازارها، محصولات و تکنولوژی‌ها در یک بازه زمانی مشخص به کار می‌رود.

نقشه‌راه تکنولوژی نقش یک رابط بین استراتژی کسب‌و‌کار و توسعه مشخصه‌های محصولات را ایفا می‌نماید .

به وجود آوردن تعادل بین دو عامل فشارتکنولوژی و کشش‌بازار به منظور این که، نقشه‌راه دو منظر تجاری و تکنولوژیکی را همزمان شامل شود، یکی از مباحث بسیار مهم در ترسیم نقشه‌راه تکنولوژی است.

هدف اصلی نقشه‌راه تکنولوژی فراهم کردن زمینه مدیریت استراتژیک تکنولوژی به عنوان یک ابزار مدیریتی برای برنامه‌ریزی، پیش‌بینی و مدیریت در یک محیط کسب و کار پویا است.

 

از نظر سیر تاریخی اولین استفاده از ابزار نقشه‌راه تکنولوژی در در صنعت خودروسازی آمریکا، در اوایل دهه 70 میلادی و به دلیل بروز بحران نفتی در جهان صورت گرفت .

 

 

انجام  پایان نامه مدیریت بازرگانی

 

 

رتبه‌بندي اقدامات اجرايي نقشه‌راه تكنولوژي

 

 

با رویکرد سیستماتیک موتورولا و کورنینگ، در اواخر دهه 70 و اوایل دهه 80 میلادی، استفاده از نقشه‌راه تکنولوژی گسترش یافت.

رویکرد نقشه‌راه تکنولوژی موتورولا به طور مشخص به پیشرو شدن موتورولا در حوزه الکترونیک کمک قابل توجهی نمود.

شرکت‌های دیگری هم‌چون فیلیپس  نیز از این ابزار نوظهور غافل نبودند و آن‌ها هم از از نقشه‌راه تکنولوژی برای پیشتازی در کسب و کار خود بهره بردند.

با توجه به مطالب گفته شده در مورد اهمیت و فواید نقشه‌راه تکنولوژی در سطح بنگاه‌ و صنعت، ضرورت برخورداری از یک برنامه‌ریزی تکنولوژی مناسب که نقشه‌راه تکنولوژی یکی از ابزارهای بسیار کارآمد در این حوزه است، اجتناب ناپذیر است.

 

این پروژه با در نظر گرفتن چالش‌های ترسیم نقشه‌راه تکنولوژی‌، در نظر دارد چارچوبی را پیشنهاد نماید، که در آن اولاً به دنبال چارچوبي برای رتبه‌بندياقدامات اجرايي نقشه‌راه با تاكيد بر منابع و اكتساب منابع است.

 

دوماً با ارائه ساز و کاری سعی در حذف کردن هزینه‌های اضافه و گاهاً تکراری در فرآیند تدوین و ترسیم نقشه‌راه تکنولوژی نماید.

 

 

روش‌شناسي تحقيق

 

تحقیق حاضر، از نوع تحقیقات کاربردی می‌باشد و در طی آن تلاش می‌شود بتوان ترتيبي براي اولويت‌بندي اقدامات اجرايي در دو نقشه‌راه تكنولوژي جهانيِ سازمان جهاني انرژي ارائه گردد. از این نظر، تحقیق حاضر، از دو نوع تحقیق كمي – کیفی (توصیفی) است

از آن‌جایی که این پژوهش به دنبال اولویت‌بندی منابع و اکتساب تکنولوژی در دو نقشه‌راه تکنولوژی و الگویی برای استفاده مشترک از منابع و اکتساب تکنولوژی، برای تدوین نقشه‌راه تکنولوژی چند صنعتی است، تحقیق از نوع توصیفی و کیفی است.

 

در این تحقیق، اولویت‌های دو نقشه‌راه تکنولوژی بدست آمده و نقشه‌راه تکنولوژی تدوین شده بر اساس منابع مشترک توصیف و تشريح خواهد شد.

در پژوهش حاضر، محقق با بررسي و مطالعه مستقيم دو نقشه‌راه مورد مطالعه، اطلاعات مورد نياز استخراج و مورد تحليل قرار گرفته است.

 

تحقیق حاضر، از این دیدگاه به دو بخش می‌تواند تقسیم شود که قسمت اول، مطالعات کتابخانه‌ای است که عمدتاً تبیین مبانی نظری و ادبیات تحقیق پرداخته است.

 

 

 

رتبه‌بندي اقدامات اجرايي نقشه‌راه تكنولوژي

 

 

 

این بخش از تحقيق با مراجعه به منابع ثانويه، شامل مطالعه بيش از 30 مقاله به روز خارجي و بيش از 10 مقاله داخلي كه عمدتاً مقالات ارائه شده در كنفرانس‌هاي مختلف هستند، چند پايان‌نامه مرتبط و كتب مربوط، استخراج شده است.

قسمت دوم، مطالعات میدانی به منظور جمع‌آوری اطلاعات مورد نیاز برای اولويت‌بندي و پاسخگویی به سؤالات تحقیق و نتيجتاً تحقق اهداف تحقيق می‌باشد که این بخش هم از منابع ثانويه و به عبارتی مطالعه و بررسي دقيق اسناد نقشه‌هاي‌راه مورد مطالعه و استخراج چالش‌هاي اصلي نقشه‌هاي راه به عنوان اولويت‌هاي اجرايي انجام گرديد.

 

برای مشاهده  مطالب بیشتر به  سایت www.farzdon.ir  مراجعه نماید.

 

 

 

 انجام  پایان نامه مدیریت دولتی

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *