نقش تغذیه در بیش فعالی

آیا تغذیه نقشی در ADHD( بیش فعالی) دارد؟

جدول محتوایی

نقش تغذیه در بیش فعالی

 

 

 

نقش تغذیه در بیش فعالی

 

 

 

 

هیچ مدرکی وجود ندارد که نشان دهد رژیم غذایی باعث اختلال رفتاری ADHD ( بیش فعالی) می شود.

با این حال ، تحقیقات نشان می دهد که برای برخی از افراد ، تغییر رژیم غذایی می تواند به بهبود علائم کمک کند.

در واقع ، مقدار قابل توجهی از تحقیقات ، تأثیر تغذیه بر ADHD را بررسی کرده اند.

این مقاله مروری بر این یافته ها ، بحث در مورد غذاها ، رژیم های غذایی و مکمل های موجود است

 

 

ADHD چیست؟

اختلال کمبود توجه بیش فعالی (ADHD) نوعی اختلال رشد عصبی است که شامل عدم توجه ، بیش فعالی و تکانشگری است (منبع 1Trusted ، منبع 2Trusted).

این بیماری یکی از شایع ترین اختلالات کودکان است ، اما همچنین در بسیاری از بزرگسالان نیز تأثیر دارد.

علت دقیق ADHD نامشخص است ، اما تحقیقات نشان می دهد ژنتیک نقش عمده ای دارد. عوامل دیگری مانند سمیت محیطی و تغذیه نامناسب در دوران شیرخوارگی نیز نقش داشته است (منبع 5Trusted ، منبع 6Trusted ، منبع 7Trusted ، منبع 8Trusted).

اعتقاد بر این است که ADHD از مقادیر کم دوپامین و نورآدرنالین در ناحیه مغز مسئول تنظیم خود تنظیم می شود (9Tusted Source، 10Trusted Source، 11).

وقتی این کارکردها دچار اختلال شود ، مردم برای تکمیل وظایف ، درک زمان ، متمرکز ماندن و مهار رفتار نامناسب تلاش می کنند (12 منبع معتبر ، منبع 13Trusted ، 14 منبع معتبر).

به نوبه خود ، این بر توانایی آنها در کار ، انجام خوب در مدرسه و حفظ روابط مناسب تأثیر می گذارد ، که می تواند کیفیت زندگی را کاهش دهد (منبع 15Trusted ، منبع 16Trusted ، 17Trusted Source ، 18Trusted Source ، 19Trusted Source).

ADHD یک اختلال قابل درمان محسوب نمی شود و در عوض درمان با هدف کاهش علائم انجام می شود. رفتار درمانی و داروهای درمانی بیشتر مورد استفاده قرار می گیرند (20Trusted Source، 21Trusted S

 

 

 

 

 

 

نقش تغذیه در بیش فعالی

نقش تغذیه در بیش فعالی

 

 

تغذیه و رفتار

علم تأثیر غذا بر رفتار هنوز کاملاً جدید و بحث برانگیز است. با این حال ، برخی غذاها بر رفتار تأثیر می گذارند.

به عنوان مثال ، کافئین می تواند هوشیاری را افزایش دهد ، شکلات می تواند بر خلق و خوی تأثیر بگذارد ، و الکل می تواند رفتار را تغییر دهد (منبع 23Trusted).

کمبودهای تغذیه ای نیز می توانند بر رفتار تأثیر بگذارند. یک مطالعه نتیجه گرفت که مصرف مکمل اسیدهای چرب ضروری ، ویتامین ها و مواد معدنی منجر به کاهش قابل توجهی در رفتار ضد اجتماعی در مقایسه با دارونما شد (24 منبع معتبر).

مطالعات نشان می دهد که مکمل های ویتامین و مواد معدنی همچنین می توانند باعث کاهش رفتارهای ضد اجتماعی در کودکان شوند ، و نشان داده شده است که اسیدهای چرب اشباع نشده باعث کاهش رفتارهای خشونت آمیز می شوند (25Trusted Source، 26Trusted Source).

از آنجا که غذاها و مکمل ها ممکن است بر رفتار تأثیر بگذارد ، به نظر می رسد که این علائم ممکن است بر علائم ADHD که عمدتاً رفتاری است نیز تأثیر بگذارد.

به همین دلیل ، مقدار زیادی از تحقیقات تغذیه ای به بررسی تأثیر غذاها و مکمل ها بر میزان ADHD پرداخته است.

به طور عمده ، دو نوع مطالعات انجام شده است:

مطالعات مکمل. این تمرکز بر مکمل یک یا چند ماده مغذی است.
مطالعات حذف این تمرکز بر حذف یک یا چند ماده از رژیم است.

خلاصه
مطالعات نشان می دهد که برخی غذاها و مکمل ها بر رفتار تأثیر می گذارند. به همین دلایل ، مطالعات معدودی در مورد چگونگی تأثیر تغذیه بر علائم ADHD ، که بیشتر از نظر رفتاری است ، بررسی کرده اند.
مطالعات مکمل: یک بررسی تحقیق
بسیاری از مطالعات نشان داده اند كه كودكان مبتلا به ADHD رژیم غذایی مناسبی نخورده و دارای كمبودهای مغذی هستند (27 منبع معتبر ، 28 منبع معتبر ، 29 منبع معتبر ، منبع 30Trusted).

این باعث شد محققان گمان کنند که مکمل ها می توانند به بهبود علائم کمک کنند.

 

 

 

 

مطالعات تغذیه ای به بررسی اثرات چندین مکمل بر علائم ADHD ، از جمله:

نقش تغذیه در بیش فعالی

آمینو اسید
ویتامین ها
مواد معدنی
اسیدهای چرب امگا 3
مکمل های اسید آمینه
برای عملکرد هر سلول در بدن شما به اسیدهای آمینه نیاز دارد. از جمله موارد دیگر ، آمینواسیدها برای ساختن انتقال دهنده های عصبی یا مولکول های سیگنالینگ در مغز استفاده می شوند.

به طور خاص ، از اسیدهای آمینه فنیل آلانین ، تیروزین و تریپتوفان برای ساختن انتقال دهنده های عصبی دوپامین ، سروتونین و نوراپی نفرین استفاده می شود.

نشان داده شده است که افراد مبتلا به ADHD با این انتقال دهنده های عصبی و همچنین خون و ادرار کم این اسیدهای آمینه مشکل دارند (31 منبع اعتماد ، منبع 32Trusted).

به همین دلیل ، چند مطالعه بررسی کرده اند که چگونه مکمل های اسید آمینه بر علائم ADHD در کودکان تأثیر می گذارد.

مکمل های تیروزین و s-adenosylmethionine نتایج مختلط ارائه داده اند ، که برخی از مطالعات هیچ گونه تأثیراتی را نشان نمی دهند و برخی دیگر مزایای متوسطی را نشان می دهند (33 منبع معتبر ، 34 منبع معتبر ، 35 منبع معتبر).

 

 

خلاصه

مکمل های آمینو اسید برای ADHD نویدبخشی نشان می دهد ، اما مطالعات بیشتری لازم است انجام شود. در حال حاضر ، نتایج مخلوط شده است.
مکمل های ویتامین و مواد معدنی
کمبود آهن و روی می تواند باعث اختلالات روانی در همه کودکان شود ، چه این بیماری دارای ADHD باشد یا نه (36 منبع معتبر ، 37 منبع معتبر ، 38 منبع معتبر).

با این حال ، سطح پایین تر روی ، منیزیم ، کلسیم و فسفر بارها و بارها در کودکان مبتلا به ADHD گزارش شده است (39Trusted Source، 40Trusted Source، 41Trusted Source).

مطالعات متعددی در مورد تأثیر مکمل های روی مورد بررسی قرار گرفته است ، و همه آنها پیشرفتهای در علائم را گزارش کرده اند (42 منبع اعتماد ، منبع 43Trusted ، 44 منبع معتبر).

دو مطالعه دیگر تأثیر مکمل های آهن را بر روی کودکان مبتلا به ADHD ارزیابی کرد. آنها همچنین پیشرفتهایی پیدا کردند ، اما باز هم ، تحقیقات بیشتری لازم است (45 منبع معتبر ، 46 منبع معتبر).

اثرات مگا دوز ویتامین های B6 ، B5 ، B3 و C نیز مورد بررسی قرار گرفته است ، اما هیچ گونه پیشرفت در علائم ADHD گزارش نشده است (47 منبع معتبر ، منبع 48Trusted).

با این وجود ، آزمایش 2014 یک مکمل مولتی ویتامین و مواد معدنی تأثیرگذار بود. بزرگسالانی که از این مکمل استفاده می کردند ، در مقیاس های رتبه بندی ADHD بعد از 8 هفته ، در مقایسه با گروه دارونما بهبود نشان دادند (49 منبع معتبر ، منبع 50Trusted).

 

 

 

نقش تغذیه در بیش فعالی

نقش تغذیه در بیش فعالی

 

خلاصه

نتایج حاصل از مطالعات مکمل ویتامین و مواد معدنی مخلوط شده است ، اما چندین وعده نشان داده شده است.
مکمل های اسید چرب امگا 3
اسیدهای چرب امگا 3 نقش مهمی در مغز دارند.

كودكان مبتلا به ADHD معمولاً نسبت به كودكانی كه ADHD ندارند ، دارای اسیدهای چرب امگا 3 كمتر هستند (51 منبع معتبر ، 52 منبع معتبر).

علاوه بر این ، هر چه سطح امگا 3 پایین تر باشد ، مشکلات یادگیری و رفتاری کودکان با ADHD بیشتر خواهند شد (منبع اعتماد 53).

بنابراین شگفت آور نیست که بسیاری از مطالعات ، مکمل های امگا 3 را پیدا کرده اند که می توانند باعث کاهش متوسط ​​علائم ADHD شوند (54 منبع اعتماد ، منبع 55Trusted ، 56 منبع معتبر ، 57 منبع معتبر ، منبع 58Trusted).

به نظر می رسد اسیدهای چرب امگا 3 به بهبود تکمیل وظیفه و بی احتیاطی کمک می کنند. علاوه بر این ، آنها پرخاشگری ، بیقراری ، تحریک پذیری و بیش فعالی را کاهش داده اند (59 منبع معتبر ، 60 منبع معتبر ، 61 منبع معتبر ، 62 منبع معتبر ، منبع 63Trusted ، 64 منبع معتبر ، منبع 65Trusted).

 

 

برای مشاهده مطلبب بیشتر به سایت www.farzdon.ir   مراجعه نماید.

 

نقش تغذیه در بیش فعالی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *