کیفیت گزارشگری و تامین مالی
کیفیت گزارشگری و تامین مالی
انجام پایان نامه حسابداری
مقدمه
کیفیت گزارشگری و تامین مالی
تجزیه و تحلیل دادهها فرآیندی چند مرحلهای است که طی آن دادههایی که به طرق مختلف جمع آوری شده اند؛
خلاصه، دسته بندی و در نهایت پردازش میشوند تا زمینه برقراری انواع تحلیلها و ارتباط بین دادهها به منظور آزمون فرضیه ها فرآهم آید.
در این فرآیند دادهها هم از لحاظ مفهومی و هم از جنبه تجربی پالایش میشوند و تکنیکهای گوناگون آماری نقش به سزایی در استنتاجها و تعمیم به عهده دارند (خاکی، 1384، ص 305).
جامعه آماری این پژوهش را کلیه شركت های پذيرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران تشکیل می دهند که تعداد نمونه آماری این پژوهش 100 شرکت میباشد.
در این فصل با استفاده از دادههای جمعآوری شده از آمار های ارائه شده توسط نرم افزارهایی همچون ره آورد نوین برای شاخص های مختلف مورد بررسی در دوره زمانی 1390 الی 1397 به صورت سالیانه به بررسی فروض پرداخته میشود.
روش آزمون فرضیه های این تحقیق به روش اقتصادسنجی پانل دیتا و با بهرهگیری از نرمافزار Eviews 9 انجام شده است.
برای بررسی فرضیه اصلی پژوهش ابتدا مدل رگرسیونی معرفی میشود:
مدل های پژوهش:
مدل فرضیه اول (با متغیر وابسته سرمایه گذاري)
مدل فرضیه اول (با متغیر وابسته سرمایه گذاري تأمین مالی)
مدل فرضیه دوم
به منظور بررسی فرض نرمال بودن توزیع پسماندها از آزمون جارک- برا استفاده شده است؛ در این آزمون، فرض صفر بیانگر نرمال بودن توزیع مشاهدات است و در صورت بیشتر از 05/0 بودن سطح معناداری این آزمون متغیر دارای توزیع نرمال خواهد بود.
در مطالعه توزیع یک جامعه آماری مقدار نماینده که قیمت واقعی ها در اطراف آن توزیع شدهاند را مقدار مرکزی مینامند و هر معیار عددی را که معرف مرکز مجموعه دادهها باشد، معیار گرایش به مرکز مینامند.
میانگین و میانه از متداولترین معیارهای گرایش به مرکز هستند. انحراف معیار یکی از شاخصهای پراکندگی است که نشان میدهد به طور میانگین دادهها چه مقدار از مقدار متوسط فاصله دارند.
اگر انحراف معیار مجموعهای از دادهها نزدیک به صفر باشد، نشانه آن است که دادهها نزدیک به میانگین هستند و پراکندگی اندکی دارند؛ در حالی که انحراف معیار بزرگ بیانگر پراکندگی قابل توجه دادهها میباشد.
انحراف معیار برابر با ریشه دوم واریانس است.
مزیت انحراف معیار نسبت به واریانس، این است که همبعد با دادهها میباشد.
آزمون های مانایی و ایستایی
کیفیت گزارشگری و تامین مالی
سادهترین روش برای تعیین ایستایی یک متغیر، مشاهده نمودار آن متغیر است.
اما با توجه به این که این روش از دقت کافی برخوردار نیست، بایستی ایستایی متغیر سری زمانی را مورد آزمون قرار داد، آزمون ریشه واحد، از معمولترین آزمونهایی است که برای تشخیص ایستایی یک فرآیند سری زمانی مورد استفاده قرار میگیرد.
اگر در معادله فوق ضریب با استفاده از روش حداقل مربعات معمولی ( ) برآورد شده برابر با یک بودن آن مورد آزمون قرار گیرد، میتواند ایستایی و غیر ایستایی یک فرآیند سری زمانی را مورد برسی قرار دهد.
بدین صورت که اگر 1 باشد، آنگاه یک سری زمانی غیر ایستا است و واریانس آن در طول زمان افزایش یافته و به سمت بینهایت میل میکند. اگر باشد، آنگاه سری زمانی پایستا (و یا تفاضل ایستا) است.
بنابراین ایستایی( تفاضل پایستایی) سری زمانی مورد نظر میتواند از طریق آزمون این مقدار اکیداٌ کمتر از یک است، ارزیابی گردد. آزمون کلی، فرضیه صفر = 1 : در مقابل فرضیه : است.
خلاصه فصل چهارم
کیفیت گزارشگری و تامین مالی
در این فصل به تحلیل اقتصاد سنجی با استفاده از نرم افزار EVIEWS پرداخته شد.
بدین منظور ابتدا آمارههای توصیفی متغیرهای پژوهش که شامل پارامترهای مرکزی و پراکندگی میشود بیان شدند.
آزمونهای مانایی و ایستایی برای بررسی منطقی بودن رفتار متغیرها بیان شدند و پس از اطمینان از رفتار منطقی متغیرها در طول زمان و انجام آزمون همبستگی برای بررسی احتمال وجود همخطی در مدل رگرسیونی ، برای تعیین نوع تخمین آزمون چاو( اف لیمر ) و هاسمن انجام شد که در نهایت این آزمون ها در مدل رگرسیونی مورد بررسی رأی به استفاده از روش پانل دیتا و اثرات تصادفی داد.
برای حصول اطمینان از تخمین مدل پانل دیتا به بررسی نرمال بودن باقیمانده ها و همچنین بررسی نموداری پسماندها پرداخته شد. در نهایت به عنوان نتیجه گیری از تجزیه و تحلیل اقتصاد سنجی فرضیه پایان نامه مورد بررسی قرار گرفت.
برای مطالعه مطالب بیشت به سایت www.farzdon.ir مراجعه نماید .
کیفیت گزارشگری و تامین مالی