اطلاعات حسابداری مبتنی بر

پایان نامه : بررسی شواهدی در رابطه با ارزش اطلاعات حسابداری مبتنی بر IFRS

جدول محتوایی

بررسی شواهدی در رابطه با ارزش اطلاعات حسابداری مبتنی بر IFRS

. مقدمه

تهیه استانداردهای بین‌المللی گزارشگری مالی که به پشتوانه این فرضیه انجام شده است، که مجموعه‌ای واحد از استانداردهای جهانی حسابداری ابزاری مهم برای افزایش قیاس‌پذیری صورت‌های مالی و کاهش هزینه آماده‌سازی صورت‌های مالی است.(اطلاعات حسابداری مبتنی بر IFRS)

در طول چند سال گذشته تعداد کشورهای استفاده کننده از IFRS به شدت افزایش یافته است؛ به طوری که استفاده از IFRS به منظور گزارشگری مالی در بیش از 120 کشور الزامی است یا اجازه استفاده از آن وجود دارد.

IFRS در کشورهای صنعتی نظیر انگلستان، آلمان و ایتالیا و کشورهای در حال توسعه نظیر بنگلادش، قزاقستان و بولیوی پذیرفته شده است. دستیابی به قیاس‌پذیری در گزارشگری مالی به استفاده یکسان و هماهنگ IFRS در کشورها بستگی دارد.

اما برای مثال تفاوت نظام‌های حقوقی، مالیاتی، منابع تأمین مالی، تورم، پیوندهای سیاسی، سابقه استعماری و فرهنگ موجب ایجاد تنوع در روش های حسابداری می‌شود.

این عوامل به طور کامل زمینه‌ای در محیط حسابداری یک کشور دارد. از این رو تغییر آن‌ها چندان ساده نیست و این عوامل می‌توانند به عنوان موانع استفاده یکسان از IFRS در کشورها عمل کنند.(اطلاعات حسابداری مبتنی بر IFRS)

 

اطلاعات حسابداری مبتنی بر

 

علاوه بر این، دستیابی به قیاس‌پذیری در گزارشگری مالی به تفسیر و به کارگیری یکسان IFRS در کشورها بستگی دارد.

عوامل اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و فرهنگی در کشورها بر قضاوت حرفه‌ای حسابداران تأثیر می‌گذارد و تفاوت میان کشورها می‌تواند به تفسیر و به کارگیری متفاوت IFRS منجر شود.

این تحقیق به بررسی شواهدی در رابطه با ارزش مربوط بودن اطلاعات حسابداری مبتنی بر IFRS در بورس اوراق بهادار تهران می پردازد.

در این فصل به بیان مسئله تحقیق، اهمیت تحقیق و ضرورت انجام آن و اهداف تحقیق اختصاص یافت. فرضیه های تحقیق، قلمرو تحقیق، روش گردآوری و تجزیه و تحلیل داده ها و تعریف واژه ها و اصطلاحات تخصصی ارائه شد.(اطلاعات حسابداری مبتنی بر IFRS)

نتیجه گیری:

فرضیه اول تحقیق تاثیر ارزش مربوط بودن اطلاعات حسابداری بر اساس معیار ارزش دفتری حقوق صاحبان سهام به ازای هر سهم بر ارزش بازار هر سهم را مورد آزمون قرار داد.

با بررسی نتایج آماری این فرضیه ملاحظه گردید که از لحاظ آماری ارزش مربوط بودن اطلاعات حسابداری هنگامی که معیار اندازه گیری اش ارزش دفتری حقوق صاحبان سهام به ازای هر سهم می باشد تاثیر منفی و معناداری بر  ارزش بازار هر سهم دارد.

به عبارتی ارزش بازار از ارزش مربوط بودن اطلاعات حسابداری هنگامی که معیار ارزش دفتری حقوق صاحبان سهام به ازای هر سهم را داشته باشد تاثیری منفی می گیرد.

فرضیه دوم تحقیق تاثیر ارزش مربوط بودن اطلاعات حسابداری بر اساس معیار سود هر سهم بر ارزش بازار هر سهم را مورد آزمون قرار داد. با بررسی نتایج آماری این فرضیه ملاحظه گردید که از لحاظ آماری ارزش مربوط بودن اطلاعات حسابداری هنگامی که معیار اندازه گیری اش سود هر سهم می باشد تاثیر مثبت و معناداری بر ارزش بازار هر سهم دارد.

به عبارتی ارزش بازار از ارزش مربوط بودن اطلاعات حسابداری هنگامی که معیار سود هر سهم را داشته باشد تاثیری مثبت می گیرد.

فرضیه سوم تحقیق تاثیر ارزش مربوط بودن اطلاعات حسابداری بر اساس معیار ارزش دفتری حقوق صاحبان سهام به ازای هر سهم بر ارزش بازار هر سهم ناشی از پذیرش IFRS را مورد آزمون قرار داد.

با بررسی نتایج آماری این فرضیه ملاحظه گردید که از لحاظ آماری هنگام پذیرش IFRS ارزش مربوط بودن اطلاعات حسابداری هنگامی که معیار اندازه گیری اش ارزش دفتری حقوق صاحبان سهام به ازای هر سهم می باشد بر ارزش بازار هر سهم تاثیر مثبت و معناداری می گذارد.(اطلاعات حسابداری مبتنی بر IFRS)

 

اطلاعات حسابداری مبتنی بر

 

. فرضیه چهارم تحقیق تاثیر ارزش مربوط بودن اطلاعات حسابداری بر اساس معیار سود هر سهم بر ارزش بازار هر سهم ناشی از پذیرش IFRS را مورد آزمون قرار داد.

با بررسی نتایج آماری این فرضیه ملاحظه گردید که از لحاظ آماری در مدلی که هیچ گونه متغیر کنترلی وارد نشده است در هنگام پذیرش IFRS ارزش مربوط بودن اطلاعات حسابداری هنگامی که معیار اندازه گیری اش سود هر سهم می باشد بر ارزش بازار هر سهم تاثیر منفی و معناداری می گذارد.

لی و همکاران (2017) دریافتند که بکارگیری استاندارد حسابداری IFRS به شکل معنی داری باعث افزایش مفید بودن اطلاعات حسابداری در پیش بینی سود می شود.

سانیالو و همکاران (2017) بیان نمودند نتایج نشان داد IFRS نه تنها قابلیت تصمیم‌گیری سهامداران خرد را افزایش داده، اعتماد سرمایه‌گذاران برای سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی را نیز به طرز چشمگیری بالا می‌برد.

آندره و همکاران (2016) دریافتند که استفاده از استاندارد IFRS از یک سو باعث بهبود کیفیت اطلاعات حسابداری و ارتقاء گزارشگری مالی شده و از سوی دیگر به تحلیلگران کمک می کند تا پیش بینی بهتری راجع به سودآوری آتی شرکتها داشته باشند.

نیکومرام و همکاران (1394) نشان دادند قابلیت اعتماد اطلاعات حسابداری بعد از سال 1388-1380 روند ثابتی داشته و تغییر چندانی در آن مشاهده نگردید.

نتایج مشایخ و امینی (1389)، بیان داد کیفیت حسابداری از منظر مدیریت سود و شناسایی به موقع زیان، افزایش ولی از منظر مربوط بودن ارزش، کاهش یافت.(اطلاعات حسابداری مبتنی بر IFRS)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *