تاثیر میانجی خودشیفتگی

مقاله: بررسی تاثیر میانجی خودشیفتگی در ارتباط بین نگرش های مادی و بهزییستی (عمومی، خوشی، روان شناختی، اجتماعی)

جدول محتوایی

بررسی تاثیر میانجی خودشیفتگی در ارتباط بین نگرش های مادی و بهزییستی (عمومی، خوشی، روان شناختی، اجتماعی)

چکیده

تأثیر روان رنجوری پیرو تأثیر مادی گرایی و نگرش به پول بر رفاه در نمونه‌ای متشکل از 130 بزرگسال بررسی شده است. (تاثیر میانجی خودشیفتگی)

نتایج حاصل از تحلیل همبستگی با یافته های قبلی شباهت دارد و ارتباط مثبت بین مادی گرایی و روان رنجوری و ارتباط منفی بین مادی گرایی و روان رنجوری و رفاه را نشان می دهد.

نگرش های مربوط به برخورد مؤثر با مشکلات مالی به طور مثبتی با رفاه وابسته است و به طور منفی و یا به هیچ وجه با روان رنجوری مرتبط نبود، در حالی که نگرش نشانگر مشکلات مربوط به کنترل مالی با رفاه ضعیف تر و روان رنجوری بیشتر وابسته بود.

 

تاثیر میانجی خودشیفتگی

 

نتایج جدید مربوط به نقش روان رنجوری در رابطه بین نگرش به دارایی های مادی و رفاه: روان رنجوری رابطه مادی گرایی و رفاه و همچنین کنترل اقتصادی ضعیف و رفاه را تعدیل می کند.(تاثیر میانجی خودشیفتگی)

این امر همچنین تأثیر غیرمستقیم و قابل توجهی در پیوند بین انتظار لذت از معامله با پول و كاهش رفاه داشته است.

نتیجه نشان می دهد که نگرش افراد نسبت به دارایی های مادی رفاه را پیش بینی می کند تا حدی که آن ها با روان رنجوری همراه هستند ، داشتن ارتباط مستقیم محدود با رفاه بعد از رابطه بین روان رنجوری و  رفاه از نظر آماری کنترل می شود.

همه می دانند که “پول نمی تواند خوشبختی شما را بخرد”.

این امر به ویژه در مورد افرادی که پول دارند و می توانند یک زندگی در سطح خوب را تجربه کنند ، صدق می کند. در مورد ثروت کمتر ، افزایش ثروت مادی باعث افزایش رفاه می شود.

این پدیده به عنوان “پارادوکس خوشبختی” شناخته می شود ، که ابتدا توسط ویستلین (2001) توصیف شده است و بعداً در شماری از تحلیل های انجام شده توسط اقتصاددانان ، جامعه شناسان و روانشناسان تصویب شد.

مطالعات اخیر این ادعا را زیر سوال می برد و نشان می دهد که ثروت مادی ممکن است برای رفاه ذهنی افراد مرفه نیز مفید باشد (گراهام ، 2009). (تاثیر میانجی خودشیفتگی)

در روانشناسی توجه زیادی به مالکیت واقعی داراییهای مادی نشده است، بلکه تلاشها برای کسب آنها به عنوان جستجوکننده شادی مورد توجه بوده اند.

شواهد تجربی راجع به پیوند بین گرایش مادی گرایی و رفاه سازگار است (: دیتمار ، باند ، هورست و کاسر ، 2014) ، اما ماهیت آن هنوز به طور قانع کننده تبیین نشده است.

در این مقاله ، توضیحی را بر اساس داده های تجربی ارائه می دهیم  که رابطه بین هر دو پدیده و روان رنجوری را نشان می دهد.

ما نشان می دهیم که روان رنجوری نقش واسطه ای مهمی در این رابطه ایفا می کند. ما دو جنبه از تلاش را برای دارایی های مادی در نظر می گیریم که در نگرش به تملک کالاهای مادی ، یعنی مادی گرایی و نگرش به پول بیان می شود.

واژه‌های کلیدی: مادی گرایی، نگرش  به سوی پول، روان رنجوری، رفاه

بحث و نتیجه گیری

برای آزمایش فرضیه اصلی مبنی بر اینکه روان رنجوری رابطه بین مادی گرایی و نگرش به پول را تعدیل می کند ، ما از روش خود راه اندازی با برآورد اعتماد اریبی تصحیح- فرآیند اصلی برای مدل SPSS  استفاده کردیم و سطح اطمینان 95 درصد را راجع به اثر غیر مستقیم با 5000 نمونه خود راه انداز را به دست آوردیم (هایز، 2013) ما به طور جداگانه مدلها را با مادی گرایی و آن نگرشهای پولی آزمایش کردیم که به نظر می رسد به طور قابل توجهی با روان رنجوری وابسته است.

مدل های آزمایش شده در شکل 1 مجدداً مورد استفاده قرار می گیرند و نتایج در جدول 2 نشان داده شده است.

مادی گرایی و نگرش پول در همه موارد بطور معنی داری با روان رنجوری ارتباط داشت. همچنين بيشتر اثرات مادی گرایی و نگرش پول بر رفاه معنادار بود.

پس از کنترل روان رنجوری ، اثرات مستقیم مادی گرایی و نگرش بطور قابل توجهی کاهش یافت. تمامی اثرات غیرمستقیم از طریق روان رنجوری معنادار بود.(تاثیر میانجی خودشیفتگی)

بنابراین ، نتیجه می گیریم که رابطه بین مادی گرایی و رفاه  به طور کامل در بیشتر موارد  و یا به طور جزئی در برخی از موارد نیاز به دانش مالی دارد و چشم انداز زمان را که توسط روان رنجوری تعدیل شده است را ارائه می دهد.

 

 

نتایج این مطالعه به طور کلی فرضیات ما را تأیید می کند.

همبستگی های دو متغیری بین مادی گرایی ، روان رنجوری و رفاه با نتایج تحقیقات قبلی شباهت زیادی دارد (به بخش های 1.1- 1.3. این مقاله مراجعه کنید). (تاثیر میانجی خودشیفتگی)

پیوند بین مادی گرایی و رفاه از همه جنبه های آن توسط مادی گرایی به طور کامل تعدیل شد. نتایج تا حدی از فرضیه های ما در رابطه با نگرش پول نیز پشتیبانی می کنند.

نگرش مربوط به برخورد مؤثر با مشکلات مالی با رفاه بالاتر در ارتباط بود، همچنین رابطه منفی با روان رنجوری مشاهده شد.

 در حالی که نگرش نشان دهنده مشکلات مالی ، همبستگی مثبتی را با رفاه ضعیف تر و روان رنجوری بالاتر همبستگی نشان داد.

این نتایج همچنین از نزدیک با یافته های قبلی مطابقت داشته است (بخش های 1.1 را ببینید. 1.3.). علاوه بر این ، روان رنجوری رابطه بین کنترل مالی ضعیف و رفاه را تعدیل می کند.

این امر همچنین تأثیر غیرمستقیمی قابل توجهی در پیوند بین انتظار لذت از پرداخت پول و كاهش رفاه داشته است. جنبه های نگرش به پول کاملاً با مادی گرایی مرتبط است.

نتایج ما نشان می دهد که ارتباط بین نگرش به دارایی های مادی و رفاه باید در درجه اول به عنوان اثرات غیرمستقیم در نظر گرفته شود.

 با این حال ، یافته های ما نشان نمی دهد که ارتباط بین مادی گرایی، نگرش پول و بهزیستی  مصنوعی است.

مطالعه حاضر مقطعی است ، بنابراین یافته ها این احتمال را که تغییر نگرش به دارایی های مادی ممکن است منجر به افزایش رفاه شود را مردود نمی شمرد.

روان رنجوری به طور قابل توجهی با مادی گرایی ارتباط دارد ، اما این دو پدیده هنوز هم جدا از هم هستند. روان رنجوری در مادی گرایی نشان داد که رفاه آنها را کاهش می دهد.

شکی نیست که عوامل دیگری در رابطه بین مادی گرایی و رفاه دخالت دارند (مثلاً رضایتمندی نیاز روانی ، کیفیت روابط اجتماعی و غیره).(تاثیر میانجی خودشیفتگی)

بهتر است که رابطه و میزان تاثیر این فاکتورها بر روان رنجوری مورد در تحقیقات آینده مورد بررسی قرار می گیرد .

برای مطالعه بیشتر لطفا به سایت فرزدان مراجعه بفرمایید .www.farzdon.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *