رابطه سلامت روانی با رضایت شغلی
بیان مساله رابطه سلامت روانی با رضایت شغلی :
سلامت روان، یکی از مهمترین مؤلفه های زندگی سالم به حساب می آید و در پی آن است .
که احساسات منفی مانند اضطراب، افسردگی و ناامیدی را کمرنگ کند و از بروز نشانه های مرضی در افراد پیشگیری نماید.
سـازمان جهــانی بهداشــت، ســلامت روان را قابلیــت ارتبــاط مــوزون و هماهنگ با دیگـران، اصـلاح محـیط فـردي و اجتمـاعی و حـل تضادها و تمایلات شخصی به طـور منطقـی، عادلانـه و مناسـب تعریف کرده است.
بُعدهای سه گانه ی سلامت، یعنی سلامت جسمانی، روانی و اجتماعی را مطرح کرده و هر سه را لازم و ملزوم یکدیگر می داند.
سـلامت روان از آن جهت که رابطه مستقیمی بـا عملکـرد فـردي-اجتمـاعی و آسـیب هـاي اجتمـاعی دارد، از اهمیـت زیـادي برخـوردار اسـت.
هدف اصلی سلامت روانـی تـأمین، حفـظ و ارتقاي بهداشت روانی افراد جامعه است به گونه اي کـه نـه تنهـا بیماري روانی نداشته باشند.
بلکه از عناصـر شـناختی، عـاطفی و همچنین از توانایی هاي خود در رابطه با دیگران آگـاه شـوند.
بـا داشتن تعادل روانی بهتر، بر استرس هاي زندگی فایق آینـد و بـا افراد خانواده و محیط اطراف خود ارتبـاط مناسـب برقـرار کننـد.
یافته های توصیفی پژوهش
در بین افراد نمونه مورد مطالعه 72.8% از افراد (291 نفر) مرد و مابقی (109 نفر) که معادل 27.20% از نمونه را تشکیل می دهند زن می باشند.
در بین افراد نمونه مورد مطالعه بیشترین افراد در بازه سنی 31 تا 40 بوده اند و کمترین افراد 50 سال و بالاتر سن داشته اند.
در ذیل نمودار ستونی این توزیع را ملاحظه می کنید. بیشترین افراد نمونه متاهل (76.2%) و مابقی مجرد (22.5%) و مطلقه (1.2%) بودند.
بیشترین افراد نمونه مورد مطالعه دارای مدرک لیسانس هستند و بعد از آن به ترتیب فوق لیسانی، فوق دیپلم و دیپلم و در آخر دکتری قرار دارند.
بیشترین افراد نمونه مورد مطالعه جز کارکنان رسمی بوده اند.
در بین مولفه های سلامت عمومی، افسردگی دارای بالاترین میانگین، در بین مولفه های نگیزه ، انگیزه بیرونی دارای بالاترین میانگین و در بین مولفه های رضایت شغلی نظارت دارای بالاترین میانگین بودند.
ضریب همبستگی بین انگیزه کاری و سلامت عمومی 0.547، بین رضایت شغلی و سلامت عمومی 0.456 و رضایت شغلی و انگیزه کاری 0.399 بدست آمد.
برای مشاهده مطالب بیشتر به سایت farzdon مراجعه نماید.