راهبردهای کسب و کار با فناوری اطلاعات

شناسایی و ارزیابی عوامل موثر بر همسویی راهبردهای کسب و کار با فناوری اطلاعات…….

جدول محتوایی

 همسویی راهبردهای کسب و کار

همسویی راهبردهای کسب و کار

 

 

 

مقدمه

انجام  پایان نامه مدیریت فناوری  اطلاعات

 

با توجه به رشد سریع علوم در جهان کنونی وبه تبع آن رشد سریع علوم اقتصادو جهانی شدن اقتصاد که دارای ویژگی های خاص از جهت پیشرفت های تکنولوژیکی ورقابت نزدیک تا حدی است که تا کنون به این مرحله از رقابت نرسیده وسابقه نداشته است.

 

درسالیان گذشته بروز تحولات گسترده در زمینه رایانه و ارتباطات تغییرات شاخص را در عرصه های متفاوت حیات بشری بدنبال داشته است انسان از فناوری به نحو مطلوب استفاده نموده و همیشه سعی بر ابداع فناوری های متعدد داشته است.

در سالهای اخیر از فناوری اطلاعات و ارتباطات که به عنوان فناوریهای جدید ویا عالی یاد می شود در زندگی بشریت بیشترین نقش و جایگاه را داشته است.

دنیای اطلاعات وارتباطات و تکنو لوژیهای کسب و کاربه شدت در حال تغییر است و ما شاهد همگرایی آنان بیش از گذشته با یکدیگر هستیم بطور یکه دنیای اطلاعات و فناوری به سرعت ودر زمانی غیر قابل تصور به اقصی نقاط جهان منتقل ودر دسترس استفاده کنندگان آن می باشد.

توسعه تکنولوژی و رشد تجارت جهانی،  امروزه به این معنی است که، محیط تجاری به سرعت و مدام در حال تغییر است، تغییرات فناوری و کاری، بقای سازمان ها را تهدید می کند.

سازمان ها در محیطی فعالیت می کنند که تغییر مهمترین ویژگی آن می باشد، همچنین این موقعیت حساس باعث شده است.

که بسیاری از سازمان ها در اولویت های کسب و کار و دیدگاه های استراتژیک خود تجدید نظر کنند و تاکیدات خود را بر سازگاری و انطباق با تغییرات محیط کسب و کار و همچنین پاسخ سریع به نیازهای بازار و مشتری، قرار دهند.

 

 

 همسویی راهبردهای کسب و کار

 

 

در محیط نامطمئن و متغیری که سازمان ها و شرکت های ما در آن مشغول فعالیت هستند، از مهمترین فاکتورهای بقاء و پیشرفت، توجه بیش از پیش به فناوری های نوین از جمله فناوری اطلاعات و به طور خاص تجارت الکترونیکمی باشد.

استفاده از فناوری اطلاعات و تجارت الکترونیک می تواند قدرت رقابت پذیری یک سازمان را افزایش دهد و از دیگر سازمان ها متمایز کند تمام سازمانها برای بقای خود نیازمند رقابت در سطوح وابعاد مختلف هستند .

امروزه یکی از نشانه های پویایی سازمانها رقابت است که ابعاد آن عبارتند از سرعت تحویل محصول یا ارائه خدمات به مشتری، افزایش کیفیت محصول ،کاهش قیمت محصول یا ارائه خدمت.

درحال حاضر رقابت های نا پایدار بدلیل نو آوری تکنولو ژیکی، محیط های متنوع بازار و میزان نیاز و درخواست مشتری رو به رشد و ناپایدار است و به همین دلیل اکثر سازمان ها بدلیل شرایط متغیر ذکر شده نتوانسته اند پاسخگوی نیازهای مشتریان شوند.

باید تمام سازمانها بپذیرند که امروزه رقابت بعنوان یکی از عوامل اصلی سازمانی جهت ابقائ سازمان و به صورت کارآمد با فناوری روزاست و کمتر سازمانی به صورت سنتی می تواند موفق باشد.

توسعه سریع تکنو لوژی اطلاعات در طول دو عرصه به نحو شگرفی سبب بروز تحول در تمام نظام های اداری و مالی، حتی در شرکتهای متوسط و کوچک شده ودر بسیاری از موارد بنگاههای چند نفره تجاری رانیز دست خوش تغییرات و تحول کرده است.

 

 

 

 راهبردهای کسب و کار با فناوری اطلاعات

 

 

بخشی از جهان به دلایل بسیاری توانسته اند با ایجاد زیر ساخت ها بنیان ها وظرفیت های لازم در زمینه علم و فناوری به طور مستمر پیشرفت کنند به گونه ای که سهم عمده را در بازارهای تولید و مصرفی فناوری پیشرفته به خود اختصاص داده و از توانایی بالایی برای جذب این پیشرفت در حل مسائل و توسعه قابلیت هاو ظرفیت سازی بر خوردار شده است در نتیجه سریع تر و بهتر تولید ثروت می کند فناوری اطلاعات از دو جنبه کاربردی و فناوری اهمیت دارد.

 

در حوزه کاربردی مسئله، اصل استفاده هرچه بیشتر ومفید تر از فناوری اطلاعات در راستای فعالیتهای مختلف اقتصادی و اجتماعی است به گونه ای که در اثر آن بهره وری، کیفیت وشفافیت افزایش یافته وهزینه ها کاهش پیدا می کند انقلاب چهارم محصول به کارگیری رایانه و مخابرات در عرصه اطلاعات است که جهان را پس از انقلاب صنعتی قرن نوزدهم به عصر اطلاعات در هزاره سوم رهسپار نمود .

 

درطول تاریخ بشر تغییرات اساسی که تحت عنوان موج ها نامیده می شود چهار دوره یا موج پد ید آمده که موج اول عصر کشاورزی است ودر آن آتش و اختراع ابزار زمینه رشد تمدن بشر را بوجود آورد.

 

 

انجام پایان نامه IT

 

موج دوم:

 

وضع آموزش و بهداشت ،اقتصاد وفرهنگ جوامع نسبت به جوامع کشاورزی شکل بهتر و کیفی گرفت و اختراع ماشین بخار، راه آهن ،هواپیما ،تلفن، برق ،رادیو، تلویزیون، پلاستیک و تهیه ابزار بود موج سوم : عصر اطلاعات است، بعد از اختراع رایانه موجب سرعت توسعه مخابرات و ارتباطات شد .

 

هدف موج سوم

 

دسترسی به اطلاعات و استفاده از ابزار فناوری اطلاعات مثل رایانه، شبکه های محلی وجهانی اینترنت به همراه توسعه سخت افزارهای مورد نیاز عصر اطلاعات بود.

 

 

عمر این موج نزدیک به 50 سال است، دانشمندان فکر می کردند که این تغییر دوام خواهد داشت اما رشد فوق العاده فناوری و حضور فناوریهای جدید مثل فناوری اطلاعات، نانو ،بیو تکنولوژی و توانایی های رشد در تسلط براتم باعث شد تا این مرحله با شتاب بیشتری به جلو رود.

 

برای گذر از موج سوم و رسیدن به موج چهارم مشکلات زیادی وجود دارد از جمله فاصله بین کشورهاست. رشد اینترنت بسیار سریع و وسیع بوده و پیش بینی می شود تا سال 2020 بیش از 80 درصد افراد روی کره زمین به اینترنت دسترسی داشته با شند واین نشانه گذر با سرعت موج سوم است.

 

 

آلوین تافلر درکتاب شوک آینده در باره جوامعی سخن گفته که همه چیز را با اطلاعات و فناوری جایگزین نموده است لفظ انقلاب اطلاعاتی در سال 1976 توسط ادوین پاکر در مورد اطلاعات و اجتماع ملی آمریکا بیان شده است وی می نویسد دنیا در حال تجربه انقلابی بزرگ است اما زمان نشان داد که توسعه فناوری اطلاعات از تخیل آقای تافلر هم پا را فراتر گذاشت و جهان در عصر نوینی از اطلاعات قرار دارد و تحولات عظیمی در حال انجام است.

 

البته بررسی نشان می دهد که سازمان عمدتا در سه زمینه از فناوری اطلاعات بیشتر بهره می گیرد :

  • امور پردازش
  • تصمیم گیری
  • اشتراک اطلاعات

 

تا کنون در صنعت هوایی وایران ایر، ارزیابی و اولویت بندی موضوع صورت نگرفته است. همچنین مطالعات متعدد پیشینه تحقیق در زمینه تجارت الکترونیک، نشان می دهد پژوهش ها در این خصوص غالبا به صورت تک عاملی یا چند عاملی بوده و جنبه ارتباط سنجی دارند، به طوری که به بررسی یک یا چند عامل خاص و ارتباطات مابین آنها توسط انواع روش های آماری و یا به صورت بسیار کلی به بررسی مدل های تجارت الکترونیک پرداخته اند.

 

بررسی اهمیت منحصر به هر عامل توام با سایر عوامل و به ویژه از طریق مدل های ریاضی و تکنیک های تصمیم گیری به ندرت جزو اهداف و نتایج پژوهش ها قرار گرفته است.

در دهه های اخیر توجه محققین معطوف مدل های چند معیاره برای تصمیم گیری های پیچیده شده است و به خصوص زمانی که با چندین شاخص سرو کار داریم. همچنین نتایج این پژوهش قابل تعمیم به سایر حوزه های حمل و نقل هوایی می باشد.

 

 

بحث و نتیجه گیری

 

همسویی راهبردهای کسب و کار

 

تا کنون در شرکت شناسایی، ارزیابی و اولویت بندی عوامل موثر بر فناوری اطلاعات صورت نگرفته است.

همچنین مطالعات متعدد پیشینه تحقیق در زمینه فناوری اطلاعات، نشان می دهد پژوهش ها در این خصوص غالبا به صورت تک عاملی یا چند عاملی بوده و جنبه ارتباط سنجی دارند، به طوری که به بررسی یک یا چند عامل خاص و ارتباطات مابین آنها توسط انواع روش های آماری و یا به صورت بسیار کلی به بررسی مدل های تجارت الکترونیک پرداخته اند.

بررسی اهمیت منحصر به هر عامل توام با سایر عوامل و به ویژه از طریق مدل های ریاضی و تکنیک های تصمیم گیری به ندرت جزو اهداف و نتایج پژوهش ها قرار گرفته است.

در دهه های اخیر توجه محققین معطوف مدل های چند معیاره برای تصمیم گیری های پیچیده شده است و به خصوص زمانی که با چندین شاخص سرو کار داریم.

با توجه به بررسی پیشینه تحقیق و نیز استفاده از نظر خبرگان و اساتید محترم پنج عامل اصلی شامل: الزامات C1، الزامات C2، الزامات C3، الزامات C4 و الزامات C5 جهت استقرار فن اوری اطلاعات در شرکت شناسایی شد با توجه به نتایج در نمونه مورد بررسی، جذر میانگین واریانس استخراج شده تمامی متغیرهای پژوهش یعنی الزامات C1، الزامات C2، الزامات C4 و الزامات C5، بیشتر از همبستگی آنها با متغیرهای دیگر است.

بنابراین روایی واگرا متغیرهای پژوهش نیز برای نمونه مورد بررسی برقرار است.

تمامی الزامات این پژوهش دارای مقدار VIF کمتر از 5 هستند فلذا عوامل موثر در استقرار فن آوری اطلاعات شامل الزامات (C1)، الزامات (C2)، الزامات (C4) و الزامات C5)) همگی مورد تایید هستند و از برازش خوبی هم برخوردارند.

همچنین با توجه به این که معیار های ارزیابی روایی بخش اندازه گیری درباره مدل اصلی این پژوهش برقرار نبودند،لذا محقق نسبت به حذف برخی از شاخص ها و همچنین یکی از عوامل یعنی الزامات C3 تا رسیدن به وضعیت مطلوب اقدام کرد که در نهایت 25 شاخص و 4 عامل باقی ماندند.

چهار عامل C1،C2، C4 و C5 در مجموع 0.92 درصد از موفقیت استقرار فن آوری اطلاعات را تبیین می نمایند که این مقدار از واریانس تبیین شده توسط متغیرهای پیش بین، نشان دهنده قابلیت پیش بینی قابل توجه متغیر ملاک توسط متغیرهای پیش بین می باشد.

شاخص Q2 برای متغیر ملاک مثبت است که نشان می دهد متغیرهای پیش بین به صورت معنی داری قادر به پیش بینی متغیر ملاک هستند.

همچنین معیار GOF مربوط به بخش کلی مدل معادلات ساختاری است.

 

 

 

سفارش نگارش مقالات فناوری  اطلاعات 

 

 

 

بدین معنی که توسط این معیار محقق می تواند پس از بررسی برازش بخش اندازه گیری و بخش ساختاری مدل کلی پژوهش خود، برازش بخش کلی را نیز کنترل نماید.

 

برای مشاهده مطالب بیشتر به  سایت www.farzdon.ir مراجعه نماید.

 

 

 همسویی راهبردهای کسب و کار

سفارش نگارش مقالات فناوری  اطلاعات

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *