نوآوری های حسابداری مدیریت در دوره های ………………….

جدول محتوایی

نوآوری های حسابداری مدیریت

 

 

انجام پایان نامه  حسابداری

 

 

مقدمه نوآوری های حسابداری مدیریت

 

حسابداري مدیریت با آغاز هزاره جدید وارد مرحله تازه اي شده است.

سرعت انتقال اطلاعات و ارتباط میان افراد از طریق اینترنت، مرجع جدیدي را به راه انداخته است که از آن به عنوان نسل سوم اینترنت یاد می شود (جینسوک و همکاران، 2013).

حسابداري مدیریت یک فرایند داراي ارزش افزوده و بهبود مستمر از برنامه ریزي، طراحی، اندازه گیري و به کارگیري سیستم هاي اطلاعاتی مالی و غیر مالی است که راهنماي عمل مدیران و مشوق رفتار و پشتیبان و خالق ارزش هاي فرهنگی و اخلاقی لازم براي رسیدن به اهداف عملیاتی، تاکتیکی و راهبردي است (لیو و چینگ، 2006).  نقش حسابداري مدیریت در بنگاه هاي اقتصادي کشور با توجه به وضعیت اقتصادي در دو دهه گذشته کاملاً جلوه کرده است.

با حرکت به سوي خصوصی سازي، تغییرات در الگوهاي رقابت، تولید، ساختار شرکتها، توسعه فناوري و نیز مطرح شدن تجارت جهانی، اهمیت حسابداري مدیریت در بنگاه هاي اقتصادي بخوبی مشهود است.

تحقیقات تجربی اخیر در کشورهاي غربی نشان می دهد که حسابداري مدیریت براي نگهداشتن ارتباط خود با سطح جهانی شدن روز افزون امروزي، باید با تغییر در نیازهاي مدیران هماهنگ شود.

سیستم های حسابداری مدیریت در کسب شناسایی نقاط ضعف و کاستی های شرکت به مدیران کمک می کنند و راهکارهایی برای برون رفت از عملکرد ناموفق سازمان ارائه می دهند همچنین از طریق بهبود عملکرد سازمان می تواند در جهت افزایش کارایی منابع اقتصادی و تخصیص بهینه آنها مؤثر واقع شوند.

 

 

 

تغییرات حسابداری مدیریت معمولا شامل معرفی اطلاعات حسابداری جدید و سبک های رهبری مدیران سازمان است که می تواند بر سودمندی اطلاعات جدید حسابداری تاثیر گذارد (جانسن، 2011).

همچنین بحران اقتصادی حسابداری مدیریت و استفاده از شیوه های آن سازمان را تحت تاثیر قرار می دهد (پاولاتوس و کستاکیس، 2015).

 

 

زاواوی و هوک (2010) استدلال می کنند که محیط اقتصادی جدید شرکت ها را وادار به اتخاذ تکنیک های حسابداری مدیریت نوآورانه می کند (نوآوری های حسابداری مدیریت MAIها) که باید بعدا بیشتر مورد بررسی قرار بگیرد.

 

اخیرا، چنهال و موئرس (2015)مطرح کردند که سیستم های کنترل مدیریت باید نوآوری های حسابداری مدیریت را یکپارچه کنند تا بتوانند عدم قطعیت محیط بیرونی را کنترل کرده و کنترل مدیریت را موثرتر کنند.

 

 

تحقیقان انجام شده پیرامون اتخاذ و استفاده از MAI ها انجام شده است (چیوامیت و همکاران، 2017؛ آل سید و دوگدال، 2015؛ نارانجو- گیل و همکاران، 2009؛ حاجيها و خراط زاده، 1393؛ حاجیها و همکاران، 1395؛ نورالدین ابوبکر نوهوو همکاران، 2017)، اما تا جایی که بررسی شده است تحقیقات انجام شده بحران های اقتصادی را مدنظر نگرفته اند.

ون در استد (2011) فرصت ها و تهدیدها در تحقیق حسابداری مدیریت در یک محیط بحرانی را بررسی کرد.

این مطالعه سعی داشت تا با ارائه دانش راجع به تاثیر بحران اقتصادی و اتخاذ و میزان استفاده از MAI ها به این چالش ها پاسخ دهد. طبق تحقیق ون در استد (2011)، بحران اقتصادی فرصت هایی را برای تحقیق ایجاد می کند که در دوره “تغییر نرمال” وجود ندارند.

 

پاولاتوس و کوستاکیس (2015) بیان کردند که تفاوت هایی بین میزان اهمیت و میزان استفاده از ابزار حسابداری مدیریت در طی بحران اقتصادی وجود دارد.

آنها دریافتند که اهمیت و استفاده از هزینه یابی مبتنی بر فعالیت، برنامه ریزی و ابزار حسابداری مدیریت استراتژیک طی بحران افزایش یافت.

درحالیکه در همین دوره، استفاده و اهمیت فعالیت های حسابداری هزینه سنتی کاهش یافت.

اکثر تکنیک های بودجه بندی هنوز با اهمیت در نظر گرفته می شوند و هنوز به طور گسترده توسط شرکت ها مورد استفاده قرار می گیرند.

این پژوهش که با هدف بررسی نوآوری های حسابداری مدیریت در دوره های اقتصادی می باشد این مقاله ابتدا به مرور پیشینه نظری و پژوهشی به تفضیل در راستای نوآوری های حسابداری مدیریت می پردازد. همچنین در ادامه جمع بندی پیرامون موضوع پژوهش انجام میدهد.

 

 

 

 

بحث و نتيجه‌گيري

 

 

در سال های اخیر، شرکت های مدرن در معرض تغییرات بسیار زیاد اقتصادی، سیاسی، فنی و اجتماعی قرار گرفتند.

از طرف دیگر افزایش رقابت و ظهور تکنولوژی های جدید و قابلیت های اطلاعاتی و ارتباطاتی مدرن، ضرورت بکارگیری یک مفهوم جدید در شرکت های تجاری را بیان می کند.

تغییرات در شیوه های حسابداری مدیریت و استراتژیهای تولید با تغییر در جو فناوری پیشرفته تغییر می یابد، اما این تغییرات به شدت تغییرات ناشی از محیط رقابتی بازار نیست.

جهانی شدن و افزایش رقابت منجر به استفاده بیشتر از فن آوری های پیشرفته می گردد، بالطبع سازمان ها و شرکت ها تاکید بیشتری بر استراتژی های تمایز سازمانی و ساختار مسطح می کنند.

به همین دلیل استفاده از نوآوری های حسابداری مدیریت در دوره های اقتصادی و به دنبال آن شیوه های نوین حسابداری مدیریت افزایش یافته است.

تا آنجا که به نوآوری های مدیریت حسابداری مربوط می شود، می توان از ابزارهای جدید از جمله هزينه هاي مبتني بر فعاليت ها، کارت امتیازی متوازن، هزینه یابی بر مبنای هدف و .. برای سنجش عملکرد کسب و کار استفاده کرد که پایه ای برای تحقق استراتژی های شرکت می باشند.

پیش بینی می کنیم که یافته های این مطالعه انگیزه ای برای محققان آینده باشد.

 

نظریه های قوی تر و تحلیلی تر برای مطالعه تاثیر دوره های اقتصادی در بهره برداری از حسابداری مدیریت مورد نیاز است.

برای مشاهده مطالب بیشتر به سایت www.farzdon.ir مشاهده نماید.

 

انجام  مقاله حسابداری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *