افزودنی مواد غذایی
افزودنی مواد غذایی
انجام مقاله
به برچسب مواد تقریباً در مورد هر غذایی که در انبارهای آشپزخانه است نگاهی بیندازید و فرصتی مناسب برای مشاهده یک افزودنی غذایی وجود دارد.
از آنها برای تقویت عطر و طعم ، ظاهر یا بافت یک محصول یا افزایش عمر مفید آن استفاده می شود.
برخی از این مواد با عوارض جانبی سلامتی همراه بوده و باید از آنها جلوگیری کرد ، در حالی که برخی دیگر ایمن هستند و با حداقل خطر قابل مصرف هستند.
در اینجا 12 مورد از مهمترین مواد افزودنی غذایی به علاوه توصیه هایی برای جلوگیری از رژیم غذایی شما وجود دارد.
1. گلوتامات مونو سدیم (MSG)
مونو سدیم گلوتامات یا MSG یک ماده افزودنی غذایی رایج است که برای تشدید و تقویت عطر و طعم غذاهای خوش طعم استفاده می شود.
در انواع غذاهای فرآوری شده مانند شام های یخ زده ، میان وعده های شور و سوپ های کنسرو شده یافت می شود. همچنین اغلب در رستوران ها و مکان های فست فود به غذاها اضافه می شود.
MSG از زمان مطالعه در سال 1969 بر روی موش ها مورد بحث و جدال شدید بوده است كه نشان داد مقادیر زیادی باعث ایجاد اثرات مضر عصبی و اختلال در رشد و نمو می شود (منبع 1Trusted).
با این حال ، این ماده افزودنی به احتمال زیاد تأثیر چندانی بر سلامت مغز انسان نخواهد داشت زیرا نمی تواند از سد خونی مغزی عبور کند (منبع 2Trusted).
مصرف MSG همچنین در برخی از مطالعات مشاهده با افزایش وزن و سندرم متابولیک همراه بوده است ، اگرچه تحقیقات دیگر هیچ ارتباطی پیدا نکرده اند (منبع 3Trusted ، منبع 4Trusted ، منبع 5Trusted).
گفته می شود ، برخی از افراد به MSG حساسیت دارند و ممکن است بعد از خوردن مقدار زیادی علائمی مانند سردرد ، تعریق و بی حسی را تجربه کنند.
در یک مطالعه ، به 61 نفر که گزارش شده حساس به MSG بودند ، 5 گرم MSG یا دارونما داده شد.
جالب اینجاست که 36٪ واکنش منفی به MSG را تجربه کرده اند در حالی که تنها 25٪ نسبت به دارونما واکنش نشان داده اند ، بنابراین حساسیت به MSG ممکن است یک نگرانی مشروع برای برخی افراد باشد (6Trusted Source).
اگر بعد از مصرف MSG عوارض جانبی منفی را تجربه کردید ، بهتر است آن را از رژیم غذایی خود دور نگه دارید.
در غیر این صورت ، اگر می توانید MSG را تحمل کنید ، بدون خطر عوارض جانبی جانبی می تواند با خیال راحت در حد اعتدال مصرف شود.
خلاصه
MSG برای تقویت طعم بسیاری از غذاهای فرآوری شده استفاده می شود. برخی از افراد ممکن است حساسیت به MSG داشته باشند ، اما در اکثر افراد هنگام اعتدال استفاده از آن بی خطر است.
2. رنگ آمیزی مواد غذایی مصنوعی
رنگ آمیزی مواد غذایی مصنوعی برای درخشان تر و بهبود ظاهر همه چیز از آب نبات گرفته تا چاشنی ها استفاده می شود.
اگرچه در سالهای اخیر نگرانی های زیادی در مورد اثرات بالقوه سلامت وجود داشته است. رنگهای غذایی خاص مانند آبی 1 ، قرمز 40 ، زرد 5 و زرد 6 در بعضی از افراد با واکنشهای آلرژیک همراه بوده است (منبع 7Trusted).
علاوه بر این ، یک بررسی گزارش داده است که رنگ آمیزی مواد غذایی مصنوعی ممکن است باعث افزایش بیش فعالی در کودکان شود ، اگرچه مطالعه دیگر نشان داد که برخی از کودکان ممکن است نسبت به دیگران حساس تر باشند (8Trusted Source، 9Trusted Source).
همچنین نگرانی هایی در مورد اثرات احتمالی سرطان در برخی از رنگهای غذایی وجود دارد.
قرمز 3 که به نام گلبول قرمز (اریتروسین) نیز شناخته می شود ، نشان داده شده است که در برخی از مطالعات حیوانی خطر تومورهای تیروئید را افزایش می دهد و باعث می شود که در بیشتر غذاها جایگزین Red 40 شود (10Trusted Source، 11Trusted Source).
با این حال ، مطالعات متعدد روی حیوانات نشان داده اند که سایر رنگهای غذایی با هیچ گونه اثرات ایجاد کننده سرطان در ارتباط نیستند (12Trusted Source، 13Trusted Source).
با این وجود تحقیقات بیشتری برای ارزیابی ایمنی و اثرات احتمالی سلامتی رنگ آمیزی مواد غذایی مصنوعی برای انسان مورد نیاز است.
صرفنظر از آن ، رنگهای غذایی در درجه اول در غذاهای فرآوری شده یافت می شوند که باید در رژیم غذایی سالم محدود شوند. همیشه از غذاهای کامل که از نظر مواد مغذی مهم و از نظر طبیعی فاقد رنگ آمیزی مواد غذایی مصنوعی هستند ، خودداری کنید.
خلاصه
رنگ آمیزی مواد غذایی مصنوعی ممکن است باعث افزایش بیش فعالی در کودکان حساس شود و باعث ایجاد واکنش های آلرژیک شود. همچنین نشان داده شده است که قرمز 3 در مطالعات حیوانی خطر تومورهای تیروئید را افزایش می دهد.
3. نیتریت سدیم
غالباً در گوشتهای فرآوری شده ، نیتریت سدیم بعنوان ماده نگهدارنده برای جلوگیری از رشد باکتریها عمل می کند و در عین حال عطر و طعم شور و رنگ صورتی مایل به قرمز نیز به آن افزوده می شود.
در صورت قرار گرفتن در معرض گرمای زیاد و در صورت وجود اسیدهای آمینه ، نیتریت ها می توانند به نیتروسامین تبدیل شوند ، ترکیبی که می تواند اثرات منفی زیادی بر سلامتی داشته باشد.
یک بررسی نشان داد که مصرف بالاتر نیترات و نیتروسامین با خطر بالاتر سرطان معده همراه است (منبع 14Tusted).
بسیاری از مطالعات دیگر ارتباط مشابهی را یافته اند ، گزارش می دهند که مصرف بیشتر گوشتهای فرآوری شده ممکن است با خطر بیشتری از سرطان روده بزرگ ، پستان و مثانه در ارتباط باشد (15Trusted Source، 16Trusted Source، 17Trusted Source).
انجام پروپوزال
افزودنی مواد غذایی
مطالعات دیگر حاکی از آن است که قرار گرفتن در معرض نیتروسامین ممکن است با شیوع بالاتر دیابت نوع 1 مرتبط باشد ، اگرچه یافته ها متناقض است (18 منبع معتبر).
با این وجود ، بهتر است مصرف نیتریت سدیم و گوشتهای فرآوری شده خود را به حداقل برسانید. گوشتهای فرآوری شده مانند بیکن ، سوسیس ، هات داگ و ژامبون را برای گوشتهای فرآوری نشده و منابع سالم پروتئین مبادله کنید.
مرغ ، گوشت گاو ، ماهی ، گوشت خوک ، حبوبات ، آجیل ، تخم مرغ و تمپه تنها چند غذای عالی با پروتئین بالا هستند که می توانید به جای گوشتهای فرآوری شده به رژیم غذایی خود بیفزایید.
خلاصه
نیترات سدیم یک ماده رایج در گوشتهای فرآوری شده است که می تواند به یک ترکیب مضر به نام نیتروسامین تبدیل شود. مصرف بالاتر نیتریت ها و گوشت های فرآوری شده ممکن است با خطر بیشتری از انواع مختلف سرطان در ارتباط باشد.
4. آدامس گوارا
صمغ گوار نوعی کربوهیدرات با زنجیره بلند است که برای ضخیم شدن و اتصال مواد غذایی به کار می رود. این ماده بسیار مورد استفاده در صنایع غذایی است و در بستنی ، سس سالاد ، سس و سوپ یافت می شود.
لثه گوار از نظر فیبر سرشار است و با بسیاری از فواید سلامتی همراه است. به عنوان مثال ، یک مطالعه نشان داد که باعث کاهش علائم سندرم روده تحریک پذیر مانند نفخ و یبوست می شود (منبع 19Trusted).
با بررسی سه مطالعه همچنین مشخص شد افرادی که به همراه یک وعده غذایی آدامس گوارو مصرف می کنند باعث افزایش احساس پر بودن شده و در طی روز کالری کمتری از میان وعده های غذایی می خورند (منبع 20Trusted).
تحقیقات دیگر نشان می دهد که صمغ گوار ممکن است به پایین آمدن قند خون و کلسترول خون نیز کمک کند (21 منبع اعتماد ، 22 منبع معتبر).
با این حال ، مقادیر زیاد آدامس گوار ممکن است اثرات سوء بر سلامتی داشته باشد.
این امر به این دلیل است که می تواند 10 تا 20 برابر اندازه آن متورم شود و به طور بالقوه مسائلی مانند انسداد مری یا روده کوچک را ایجاد می کند (منبع اطمینان 23).
آدامس گوارو نیز ممکن است در بعضی از افراد علائم خفیفی مانند گاز ، نفخ یا گرفتگی ایجاد کند (منبع 24Trusted).
با این وجود ، صمغ گوار معمولاً در حد اعتدال در نظر گرفته می شود.
علاوه بر این ، FDA دستورالعمل های دقیقی را در مورد چگونگی افزودن آدامس گوار به غذاها برای به حداقل رساندن خطر عوارض جانبی منفی تعیین کرده است (25).
خلاصه
صمغ گوار نوعی کربوهیدرات با زنجیره بلند است که برای ضخیم شدن و اتصال مواد غذایی به کار می رود. این بیماری با سلامتی بهتر هضم ، کاهش سطح قند خون و کلسترول خون و همچنین افزایش احساس پر بودن همراه است.
5- شربت ذرت با فروکتوز بالا
شربت ذرت با فروکتوز بالا شیرین کننده ای است که از ذرت تهیه می شود. اغلب در نوشابه ، آب میوه ، آب نبات ، غلات صبحانه و غذاهای میان وعده یافت می شود.
این سرشار از نوعی قند ساده به نام فروکتوز است که می تواند در صورت مصرف مقادیر زیاد باعث بروز مشکلات جدی در سلامت شود.
به ویژه ، شربت ذرت با فروکتوز بالا با افزایش وزن و دیابت مرتبط است.
در یک مطالعه ، 32 نفر به مدت 10 هفته نوشیدنی شیرین شده با گلوکز یا فروکتوز مصرف کردند.
در پایان مطالعه ، نوشیدنی شیرین شده با فروکتوز باعث افزایش چشمگیر چربی شکم و قند خون و همچنین کاهش حساسیت به انسولین در مقایسه با نوشیدنی های شیرین کننده گلوکز (26Trusted Source) شد.
همچنین آزمایشات آزمایشگاهی و آزمایشگاهی روی حیوانات نشان داده اند که فروکتوز می تواند باعث التهاب در سلول ها شود (27Tusted Source، 28Trusted Source).
اعتقاد بر این است که التهاب در بسیاری از شرایط مزمن ، از جمله بیماری های قلبی ، سرطان و دیابت نقش اصلی دارد.
علاوه بر این ، شربت ذرت با فروکتوز بالا ، کالری خالی و قند اضافه شده به غذاها را بدون هیچ ویتامین و مواد معدنی مهمی که بدن شما به آن نیاز دارد ، کمک می کند.
بهتر است از میان وعده های شیرین و غذاهایی که حاوی شربت ذرت با فروکتوز بالا هستند ، پرش کنید.
در عوض ، به دنبال غذاهای کامل و غیر فرآوری شده بدون قند اضافه شده ، و آنها را با استویا ، شربت یاکون یا میوه تازه شیرین کنید.
خلاصه
شربت ذرت با فروکتوز بالا با افزایش وزن ، دیابت و التهاب همراه است. همچنین از نظر کالری خالی پر کالری است و چیزی جز کالری در رژیم غذایی شما ندارد.
6. شیرین کننده های مصنوعی
از شیرین کننده های مصنوعی در بسیاری از غذاهای رژیمی و نوشیدنی ها برای تقویت شیرینی ضمن کاهش کالری استفاده می شود.
انواع متداول شیرین کننده های مصنوعی شامل آسپارتام ، ساکارالوز ، ساکارین و پتاسیم استسولفام است.
مطالعات نشان می دهد که شیرین کننده های مصنوعی می توانند به کاهش وزن کمک کرده و به مدیریت قند خون کمک کنند.
یک مطالعه نشان داد افرادی که به مدت 10 هفته مکمل حاوی شیرین کننده های مصنوعی مصرف کرده اند ، کالری کمتری داشتند و نسبت به افرادی که قند معمولی مصرف می کنند ، چربی و وزن کمتری به دست آوردند (30Trusted Source).
یک مطالعه دیگر نشان داد که مصرف ساکارالوز به مدت سه ماه هیچ تاثیری در کنترل قند خون در 128 فرد مبتلا به دیابت نداشته است (منبع اعتماد 31).
توجه داشته باشید که انواع خاصی از شیرین کننده های مصنوعی مانند آسپارتام ممکن است در بعضی از افراد سردرد ایجاد کند ، و بررسی ها نشان می دهد که افراد خاصی ممکن است نسبت به اثرات آن حساسیت بیشتری داشته باشند (32Trusted Source، 33Trusted Source).
با این وجود ، شیرین کننده های مصنوعی به طور کلی برای مصرف بیشتر افراد در هنگام مصرف اعتدال ، بی خطر محسوب می شوند (34).
اما اگر بعد از استفاده از شیرین کننده های مصنوعی عوارض جانبی منفی را تجربه کردید ، برچسب های مواد را با دقت بررسی کرده و میزان مصرف آن را محدود کنید.
خلاصه
شیرین کننده های مصنوعی ممکن است به تقویت کاهش وزن و کنترل قند خون کمک کنند. انواع خاصی ممکن است عوارض جانبی خفیفی مانند سردرد ایجاد کنند ، اما معمولاً در حد اعتدال در نظر گرفته می شوند.
7. کاراگینان
کاراگینان برگرفته از جلبک دریایی قرمز ، در بسیاری از محصولات غذایی مختلف به عنوان یک ضخیم کننده ، امولسیفایر و نگهدارنده عمل می کند.
منابع رایج کاراگانان شامل شیر بادام ، پنیر لپه ، بستنی ، خامه قهوه و محصولات لبنی مانند پنیر وگان است.
ده ها سال است که نگرانی هایی در مورد ایمنی این افزودنی غذایی رایج و تأثیرات احتمالی آن بر سلامتی وجود دارد.
یک مطالعه حیوانی نشان داد که قرار گرفتن در معرض کاراگینان باعث افزایش سطح قند خون و عدم تحمل گلوکز به ویژه هنگامی که با یک رژیم غذایی پرچرب همراه باشد (منبع اطمینان 35).
لوله های آزمایش و آزمایشات حیوانات نشان داده اند که کاراژنان باعث التهاب نیز می شود (36Trusted Source، 37Trusted Source).
همچنین اعتقاد بر این است که کاراژنان بر سلامتی گوارش تأثیر منفی می گذارد ، و ممکن است با تشکیل زخم ها و رشد روده همراه باشد (منبع مورد اعتماد 38).
یک مطالعه کوچک نشان داد که وقتی افراد درگیر از کولیت اولسراتیو مکمل حاوی کاراژنین مصرف می کردند ، نسبت به افرادی که دارونما مصرف می کردند ، عود زودرس را تجربه کردند (39 منبع معتبر).
متأسفانه ، تحقیقات فعلی در مورد اثرات کاراگینان بسیار محدود است و برای درک چگونگی تأثیر آن بر افراد ، مطالعات بیشتری لازم است.
اگر تصمیم دارید میزان مصرف کاراگینان را محدود کنید ، منابع آنلاین زیادی وجود دارد که می تواند به شما در یافتن مارک ها و محصولاتی که عاری از کاراگینان هستند کمک کنید.
خلاصه
لوله های آزمایش و آزمایشات حیوانات نشان داده اند که کاراژنان ممکن است قند خون زیادی ایجاد کند و باعث ایجاد زخم و رشد روده شود. یک مطالعه همچنین نشان داد که کاراژنان به عود زودرس کولیت اولسراتیو کمک کرده است.
8- بنزوات سدیم
بنزوات سدیم یک ماده نگهدارنده است که اغلب به نوشیدنی های گازدار و غذاهای اسیدی مانند سس سالاد ، ترشی ، آب میوه و چاشنی ها اضافه می شود.
به طور کلی توسط FDA بی خطر شناخته شده است ، اما مطالعات متعددی عوارض جانبی احتمالی را که باید در نظر گرفته شود ، کشف کرده است (40).
به عنوان مثال ، یک مطالعه نشان داد که ترکیب بنزوات سدیم با رنگ آمیزی مواد غذایی مصنوعی باعث افزایش بیش فعالی در کودکان 3 ساله می شود (41 منبع اعتماد).
یک مطالعه دیگر نشان داد که مصرف بیشتر نوشیدنی های حاوی بنزوات سدیم با علائم بیشتر ADHD در 475 دانشجو همراه است (منبع اعتماد 42).
هنگامی که با ویتامین C ترکیب شود ، بنزوات سدیم همچنین می تواند به بنزن تبدیل شود ، ترکیبی که ممکن است با پیشرفت سرطان در ارتباط باشد (43 منبع معتبر ، 44 منبع معتبر).
نوشیدنی های گازدار حاوی بالاترین غلظت بنزن هستند ، و رژیم های غذایی یا نوشیدنی های بدون قند بیشتر مستعد تشکیل بنزن هستند (43 منبع معتبر).
یک مطالعه با تجزیه و تحلیل غلظت بنزن در انواع مختلفی از مواد غذایی ، نمونه های حاوی کلم و کلم را با بیش از 100 ppb بنزن نشان داد ، که بیش از 20 برابر بیشترین میزان آلودگی تعیین شده توسط EPA برای نوشیدن آب است (منبع 45Trusteded).
برای به حداقل رساندن مصرف بنزوات سدیم ، برچسب های مواد غذایی خود را با دقت بررسی کنید.
از غذاهایی که حاوی مواد تشکیل دهنده مانند بنزوئیک اسید ، بنزن یا بنزوات هستند ، خودداری کنید ، به خصوص اگر با منبع ویتامین C مانند اسید سیتریک یا اسکوربیک ترکیب شود.
خلاصه
بنزوات سدیم ممکن است با افزایش بیش فعالی همراه باشد. اگر با ویتامین C ترکیب شود ، ممکن است بنزن را تشکیل دهد ، ترکیبی که ممکن است با پیشرفت سرطان همراه باشد.
9. چربی ترانس
چربی های ترانس نوعی چربی اشباع نشده است که تحت هیدروژناسیون قرار گرفته اند و این باعث افزایش ماندگاری و بهبود قوام محصولات می شود.
این ماده در بسیاری از غذاهای فرآوری شده مانند کالاهای پخته شده ، مارگارین ، پاپ کورن مایکروویو و بیسکویت یافت می شود.
تعدادی از خطرات بهداشتی بالقوه با مصرف چربی ترانس همراه بوده اند ، و FDA حتی اخیراً تصمیم به لغو وضعیت GRAS (که عموماً به عنوان ایمن شناخته شده است) گرفته شده است (46 منبع معتبر).
به طور خاص ، مطالعات متعدد ، مصرف بیشتر چربی های ترانس را به خطر بیشتری از بیماری های قلبی مرتبط کرده است (47 منبع معتبر ، 48 منبع معتبر ، 49 منبع معتبر).
یک مطالعه نشان داد که خوردن غذاهای پرچرب در چربی های ترانس باعث افزایش علائم التهاب شده است که یکی از مهمترین عوامل خطر بیماری قلبی است (منبع مورد اعتماد 50).
تحقیقات همچنین نشان می دهد که ممکن است بین چربی های ترانس و دیابت ارتباط وجود داشته باشد.
یک مطالعه بزرگ با 84.941 زن حتی نشان داد که مصرف بالای چربی ترانس با 40٪ خطر ابتلا به دیابت نوع 2 همراه است (51 منبع اعتماد).
قطع غذاهای فرآوری شده از رژیم غذایی شما ساده ترین و موثرترین روش برای کاهش مصرف چربی ترانس است.
شما همچنین می توانید چند سوئیچ ساده در رژیم غذایی خود بسازید ، مانند استفاده از کره به جای مارگارین و عوض کردن روغن های گیاهی روغن زیتون یا روغن نارگیل.
خلاصه
خوردن چربی های ترانس با بسیاری از اثرات منفی بر سلامتی ، از جمله التهاب ، بیماری قلبی و دیابت همراه بوده است.
10. آدامس زانتان
صمغ زانتان یک ماده افزودنی رایج است که برای غلیظ کردن و تثبیت بسیاری از مواد غذایی مانند سس سالاد ، سوپ ، شربت و سس استفاده می شود.
همچنین گاهی اوقات در دستور العمل های بدون گلوتن برای بهبود بافت غذاها مورد استفاده قرار می گیرد.
صمغ زانتان با چندین فایده سلامتی همراه است.
یک مطالعه نشان داد که مصرف برنج همراه با آدامس زانتان اضافه شده باعث کاهش قند خون نسبت به مصرف برنج بدون آن می شود (52).
یک مطالعه دیگر همچنین نشان داد که خوردن آدامس زانتان به مدت شش هفته باعث کاهش سطح قند خون و کلسترول خون می شود ، به علاوه باعث افزایش احساس پر بودن می شود (منبع 53Tusteded).
با این حال ، تحقیقات اخیر در مورد مزایای احتمالی آدامس زانتان هنوز محدود است.
علاوه بر این ، مصرف مقادیر زیادی صمغ زانتان نیز ممکن است با مشکلات گوارشی ، از جمله افزایش خروجی مدفوع ، گاز و مدفوع نرم مرتبط باشد (منبع اعتماد 54).
اگرچه ، برای اکثر مردم ، صمغ زانتان کاملاً بی خطر است و به خوبی تحمل می شود.
اگر بعد از خوردن آدامس زانتان علائم منفی را تجربه کردید ، بهتر است مصرف خود را کاهش داده یا از بین بردن آن را از رژیم غذایی خود در نظر بگیرید.
خلاصه
آدامس زانتان ممکن است به کاهش قند خون و کلسترول کمک کند. در مقادیر زیاد ، ممکن است باعث مشکلات گوارشی مانند گاز و مدفوع نرم شود.
11. طعم مصنوعی
طعم دهنده های مصنوعی مواد شیمیایی هستند که برای تقلید از طعم سایر مواد تشکیل شده اند.
از آنها می توان برای تقلید انواع طعم های مختلف استفاده کرد ، از ذرت بو داده و کارامل گرفته تا میوه و فراتر از آن.
مطالعات حیوانی نشان داده اند که این طعم های مصنوعی می توانند تأثیرات مثبتی بر سلامتی داشته باشند.
یک مطالعه نشان داد که تولید گلبولهای قرمز در موشها پس از هفت روز تغذیه با طعم مصنوعی به طور قابل توجهی کاهش می یابد.
نه تنها این ، طعم های خاصی مانند شکلات ، بیسکویت و توت فرنگی همچنین تأثیر سمی بر روی سلولهای مغز استخوان آنها (منبع 55Tusteded) یافت شد.
به طور مشابه ، یک مطالعه حیوانات دیگر نشان داد که عطر و طعم های مصنوعی انگور ، آلو و نارنج باعث مهار تقسیم سلولی می شوند و برای سلولهای مغز استخوان در موشها سمی هستند (منبع مورد اعتماد 56).
با این حال ، بخاطر داشته باشید که این مطالعات از دوز متمرکز تری نسبت به آنچه در مواد غذایی یافت می شود استفاده کرده اند ، و برای تعیین چگونگی تأثیر طعم مصنوعی در مقادیر موجود در غذاها بر انسان ، تحقیقات بیشتری لازم است.
در ضمن ، اگر می خواهید میزان مصرف طعم دهنده های مصنوعی را محدود کنید ، برچسب مواد تشکیل دهنده غذاهای خود را بررسی کنید.
به جای “شکلات طعم دهنده شکلات” یا “طعم دهنده های مصنوعی” به دنبال “شکلات” یا “کاکائو” در برچسب مواد باشید.
خلاصه
برخی از مطالعات حیوانی نشان داده اند که عطر و طعم مصنوعی ممکن است برای سلولهای مغز استخوان سمی باشد. برای ارزیابی تأثیرات در انسان ، تحقیقات بیشتری لازم است.
افزودنی مواد غذایی
12. عصاره مخمر
عصاره مخمر ، که به آن عصاره مخمر اتولیزه شده یا عصاره مخمر هیدرولیز نیز گفته می شود ، برای تقویت طعم به برخی غذاهای مضر مانند پنیر ، سس سویا و میان وعده های شور اضافه می شود.
با ترکیب شکر و مخمر در یک محیط گرم ساخته می شود ، سپس آن را در سانتریفیوژ می ریزد و دیواره های سلولی مخمر را دور می زند.
عصاره مخمر حاوی گلوتامات است که نوعی اسیدآمینه طبیعی است که در بسیاری از غذاها وجود دارد.
درست مانند مونو سدیم گلوتامات (MSG) ، خوردن غذاهای دارای گلوتامات ممکن است باعث ایجاد علائم خفیفی مانند سردرد ، بی حسی و تورم در افرادی شود که به اثرات آن حساس هستند. (منبع معتبر 6).
علاوه بر این ، عصاره مخمر از نظر سدیم نسبتاً زیاد است و حدود 400 میلی گرم در هر قاشق چایخوری (8 گرم) (منبع مورد اعتماد 57).
نشان داده شده است که کاهش میزان سدیم به کاهش فشار خون کمک می کند ، به خصوص در افرادی که فشار خون بالایی دارند (58Trust)
نشان داده شده است که کاهش میزان سدیم به کاهش فشار خون کمک می کند ، به خصوص در افرادی که فشار خون بالایی دارند (منبع اطمینان 58).
با این حال ، بیشتر غذاها فقط حاوی مقدار کمی عصاره مخمر اضافه شده هستند ، بنابراین احتمالاً گلوتامات و سدیم موجود در عصاره مخمر باعث ایجاد مشکل زیادی برای اکثر افراد نمی شود.
از سال 2017 ، عصاره مخمر هنوز توسط سازمان غذا و داروی ایمن شناخته شده است (59).
اگر تأثیرات منفی را تجربه کرده اید ، در نظر داشته باشید میزان مصرف غذاهای فرآوری شده با عصاره مخمر را محدود کرده و غذاهای تازه و کامل بیشتری را به رژیم غذایی خود اضافه کنید.
افزودنی مواد غذایی
خلاصه
عصاره مخمر سرشار از سدیم است و حاوی گلوتامات است که ممکن است باعث ایجاد علائم در برخی از افراد شود. با این وجود ، زیرا فقط مقادیر کمی عصاره مخمر به غذاها اضافه می شود ، بعید است که برای بیشتر افراد مشکلی ایجاد کند.
خط پایین
در حالی که برخی مواد افزودنی غذایی با برخی از عوارض جانبی ترسناک مرتبط هستند ، بسیاری دیگر وجود دارد که می توان با اطمینان از آنها به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی سالم استفاده کرد.
هنگام خرید مواد غذایی شروع به خواندن برچسب های مواد تشکیل دهنده کنید تا رژیم خود را کنترل کنید و تعیین کنید که چه چیزی به غذاهای مورد علاقه شما اضافه می شود.
علاوه بر این ، سعی کنید غذاهای فرآوری شده و بسته بندی شده را کاهش داده و مواد تازه بیشتری را در رژیم غذایی خود بگنجانید تا مصرف مواد افزودنی غذایی به حداقل برسد.
انجام پایان نامه
برای مشادهده مطالب بیشتر به سایت www.farzdon.ir مراجعه نماید.